avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Grant in UE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Grant in UE

Am aplicat la un grant de cercetare la o institutie a UE. Raspunsul a fost negativ pe baza evaluarii facute pentru o alta propunere de grant (au incurcat dosarele!!!!). Am sezizat greseala, au recunoscut-o, dar nu mi-au mai raspuns nici dupa 1 an de zile. Aceasta propunere nici nu mai este actuala dupa atita timp (a fost facuta in 2007). Am trimis sesizari la Ombudsman la UE si la Comisia Europeana pentru Stiinta si Cercetare. Toti spun ca se va face o reevaluare si voi primi raspuns.
Ce credeti ca pot sa fac? Institutiile europene nu au un termen in care trebuie sa solutioneze plingerile? Presupun ca ar trebui sa raspunda intr-un termen la orice sesizare? Pot sa-i actionez in instanta?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: morosanucarmen , utilizator 19:50, 7 Noiembrie 2009
Orice scrisoare sau cerere adresata institutiei presupune o confirmare de primire in termen de doua saptamani, cu exceptia cazurilor in care un raspuns substantial nu poate fi trimis in aceasta perioada.
Termenul in care ar fi trebuit sa va raspunda este de 2 luni...
Chiar nu am idee cum se cheama in judecata mediatorul european... Si, mai ales, unde...

Daca, din cauza procedurilor juridice aflate in desfasurare sau finalizate privind faptele avansate, Ombudsmanul European trebuie sa declare ca o plangere nu poate fi acceptata sau sa opreasca prelucrarea acesteia, rezultatul oricaror anchete desfasurate pana in momentul respectiv sunt clasate fara a se mai intreprinde alte actiuni.
Daca Ombudsmanul nu poate investiga plangerea – de exemplu daca aceasta priveste administratii nationale, regionale sau locale sau daca nu este vorba despre administrare incorecta— el va depune toate eforturile sa va indice un alt organ care v-ar putea ajuta. Acesta ar putea fi un Ombudsman national (Avocatul Poporului) sau regional sau un comitet care solutioneaza petitii.
In cazul in care, in decursul investigatiilor, plangerea nu este solutionata in mod satisfacator, Ombudsmanul poate incerca sa gaseasca o rezolvare amiabila care pune capat cazului si satisface reclamantul. Daca aceasta incercare de reconciliere nu da rezultate, Ombudsmanul poate face recomandari pentru solutionarea cazului. Daca institutia nu accepta recomandarile sale, Ombudsmanul European poate prezenta un raport special Parlamentului European in ceea ce priveste cazul.
Ultima modificare: Duminică, 8 Martie 2009
trope_doi, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns!!
Au trecut 2 ani de zile de cind am facut sesizarea la Ombudsmanul European care ma asigura mereu ca institutia europeana raspunzatoare de granturi imi va raspunde. Acum o luna. mi-au spus ca acea institutie NU A AVUT TIMPUL NECESAR SA raspunda (dupa DOI ani) dar ca va raspunde!!
Credeti ca pot face ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii ce revin av.poporului in cazul violarii art.3 din conventie caroll caroll Buna ziua.Am sesizat Avocatul Poporului in legatura cu incalcarea art.3 al Conventiei Drepturilor Omului,respectiv supunerea la rele tramente de catre ... (vezi toată discuția)
Drepturile ce pot fi exercitate la nivelul u.e. rodica_post rodica_post Exercitaţi-vă drepturile -------------------------------------------------------------------------------- Dreptul european acordă drepturi şi ... (vezi toată discuția)
Plangere prim procuror viorelv viorelv Am făcut plângere împotriva soluției de clasare a procurorului de pe lângă judecătorie la prim procurorul de le lângă Tribunal, acesta a admis ... (vezi toată discuția)