avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Acord de mediere. Recuperare taxe partaj in instanta
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Acord de mediere. Recuperare taxe partaj in instanta

va rog cine poate sa imi raspunda, de ce nu pot beneficia de restituirea taxei de timbru pentru solutionarea partajului (3% din valoarea bunurilor partajabile).
cu toate ca am ajuns la un acord comun prin mediere la mediator.
Cel mai recent răspuns: Sorin Valeriu Dobrovici , Avocat 11:49, 14 Iunie 2013
Da ,LEGEA Nr. 192/2006 s-a schimbat si nu mai permite, doar ca dosarul a fost depus exact inainte de a se schimba legea, cel putin asa mi-a spus avocatul.
Dar mai exact pe ce data s-a schimbat legea Nr. 192/2006 ?
Intradevar este vorba de cateva bunuri imobile.
Ultima modificare: Marți, 11 Iunie 2013
ionut101, utilizator
Legea nr.192/2006 a fost modificata si completata de Legea nr.115/2012, care a intrat in vigoare de la publicarea sa in monitorul oficial din 9 iulie 2012. In consecinta, daca acordul de mediere a fost depus inainte de aceasta data si a fost insotit si de cererea de restituire a taxei de timbru, puteti in aceste conditii sa beneficiati de restituirea taxei de timbru.
Buna ziua, nu o sa va ma i recuperati niciodata taxa de timbru platita. Atat timp cat instanta a fost investita cu cererea dumneavoastra pentru solutionarea cererii, pana nu se achita taxa de timbru nu se discuta nimic in dosar altfel va anuleaza cererea ca netimbrata. Faptul ca ati incheiat acordul de mediere dupa ce instanta v-a pus in vedere acest lucru, nu inseamna ca ea nu a fost investita cu solutionarea unei cereri. Faptul ca ati ales aceasta modalitate de stingere a litigiului, nu va obliga instanta sa va returneze taxa de timbru platita, oricum instanta va lua act de acordul de mediere si in sentinta pe care o va pronunta va mentiona va face vorbire de acordul de mediere, practic va lua act de intelegerea intervenita intre parti. Mai mult si in legea privind medierea se precizeaza expres ca aceasta taxa nu se mai recupereaza, oricum cel mai castigat din toata aceasta treaba va iesi STATUL.Multa bafta in continuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre legea 192/26 mai 2006(medierea) se poate solutiona un partaj prin mediere ? avraj avraj Art.61 (1) In cazul in care conflictul a fost dedus judecatii,solutionarea acestuia prin mediere poate avea loc la initiativa partilor.........cu privire la ... (vezi toată discuția)
Divort la mediator, familie cu copii si credit ipotecar cristeo cristeo Buna ziua, Sunt interesata cum se rezolva urmatoarea problema, familie cu 2 copii se hotaraste sa divorteze, prefera procedura medierii. Exista un apartament ... (vezi toată discuția)
Partaj intre soti sofiamaria sofiamaria Buna seara, va rog frumos cine ma poate ajuta cu o problema, in urma cu un an si ceva am divortat fara a face partaj cu conditia ca fostul sot sa imi dea o ... (vezi toată discuția)