avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... conditii formulare plangere penala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

conditii formulare plangere penala

Buna ziua

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am avut pe rol mai multe dosare de faliment pt care procedura a fost inchisa si vreau sa fac plangere penala pentru atragerea raspunderii patrimoniale a administratorilor unora din aceste societati, bazata pe ceea ce este mentionat in raportul lichidatorului.
Care sunt conditiile in care pot formula aceste cereri?

Daca aveti cumva un model mi-ar fi de mare ajutor.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Oana-Maria Pitiritean , Avocat 13:58, 12 Iunie 2013
Formulati plangerea cu ajutorul unui avocat.
Daca nu va permiteti, formulati-o asa cum credeti de cuviinta si aratati care sunt doleantele dumneavoastra, impotriva cui (cu mentionarea numelui si a adresei persoanelor respective) si care sunt probele pe care le detineti. Le depuneti toate (cerere si probe) la parchetul de pe langa judecatoria unde a avut loc fapta penala.
Restul fac ei.
Va vor chema la politie (organul de cercetare penala) sa dati declaratii si sa va precizati cererea daca este cazul.
Nu exista formulare tip pentru asa ceva.
av. Gabriel Klein Kiritescu
De asemenea, potrivit legii 85/2006 aveti posibilitatea de a formula cerere de atragere a raspunderii administratorului, in fata instantei civile.
ma intereseaza in mod deosebit plangerea penala pe care o pot formula impotriva administratorului in conditiile in care in raportul lichidatorului sunt evidentiate clar ipoteze prevazute la art.138 din legea 85.

as fi vrut un model orientativ al unei asemenea plangeri intrucat nu am mai avut pana acum probleme de acest gen.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2013
ariana03, utilizator
Asa cum v-a spus si colegul meu nu exista formulare tip pentru plangere penala. Aveti posibilitatea sa o redactati singura, expunad in cuprinsul ei infractiunile pe care le considerati ca fiind savarsite de administratori, fie apelati la un avocat cu ajutorul caruia veti redacta plangerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este incriminarea in codul penal? ariana03 ariana03 Buna ziua In cazul in care vreau sa formulez o plangere penala impotriva administratorului unei societati in faliment pentru incidenta situatiilor ... (vezi toată discuția)
Inchiderea procedurii simplificate a insolventei ginacoseru ginacoseru BUNA ZIUA TUTUROR! am nevoie neaparat de cateva sfaturi! lucrez la o societate care distribuie materiale de constructii. unul din clientii noastri (o societate ... (vezi toată discuția)
Insolventa, atragerea raspunderii danutsim danutsim Buna ziua.In anul 2011 am avut probleme cu firma din cauza crizei.Am inceput procedura insolventei in speranta ca o pot redresa.Din anumite motive nu am putut ... (vezi toată discuția)