Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am avut pe rol mai multe dosare de faliment pt care procedura a fost inchisa si vreau sa fac plangere penala pentru atragerea raspunderii patrimoniale a administratorilor unora din aceste societati, bazata pe ceea ce este mentionat in raportul lichidatorului.
Care sunt conditiile in care pot formula aceste cereri?
Daca aveti cumva un model mi-ar fi de mare ajutor.
Formulati plangerea cu ajutorul unui avocat.
Daca nu va permiteti, formulati-o asa cum credeti de cuviinta si aratati care sunt doleantele dumneavoastra, impotriva cui (cu mentionarea numelui si a adresei persoanelor respective) si care sunt probele pe care le detineti. Le depuneti toate (cerere si probe) la parchetul de pe langa judecatoria unde a avut loc fapta penala.
Restul fac ei.
Va vor chema la politie (organul de cercetare penala) sa dati declaratii si sa va precizati cererea daca este cazul.
Nu exista formulare tip pentru asa ceva.
av. Gabriel Klein Kiritescu
ma intereseaza in mod deosebit plangerea penala pe care o pot formula impotriva administratorului in conditiile in care in raportul lichidatorului sunt evidentiate clar ipoteze prevazute la art.138 din legea 85.
as fi vrut un model orientativ al unei asemenea plangeri intrucat nu am mai avut pana acum probleme de acest gen.
Asa cum v-a spus si colegul meu nu exista formulare tip pentru plangere penala. Aveti posibilitatea sa o redactati singura, expunad in cuprinsul ei infractiunile pe care le considerati ca fiind savarsite de administratori, fie apelati la un avocat cu ajutorul caruia veti redacta plangerea.