avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Care este incriminarea in codul penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Care este incriminarea in codul penal?

Buna ziua

In cazul in care vreau sa formulez o plangere penala impotriva administratorului unei societati in faliment pentru incidenta situatiilor mentionate in art, 138 din lege. Intrebarea mea este unde anume in codul penal este sunt incriminate aceste fapte?
Cel mai recent răspuns: GheorgheFloroiu , utilizator 18:11, 14 Iunie 2013
Mai exact, ce s-a întâmplat? Daţi mai multe detalii.
Este posibil să fie vorba de infracţiunea de gestiune frauduloasă prevăzută de art. 214 C. pen.
Vedeţi că în aceeaşi lege 85/2006, la Cap. V- Infracţiuni şi contravenţii aveţi infracţiunile care pot fi comise de către administrator şi alte persoane. (art. 143 şi urm.).
Vreau ca in baza celor mentionate de lichidator in raportul intocmit conf. art.59 din legea insolventei, raport in care au fost evidentiate incidente ale art. 138 oricare din litere sa formulez plangere penala pentru angajarea raspunderii personale a administratorului.

Pot face o asemenea plangere penala in baza art. 138?
Aveti cumva un model?
Da, puteţi.
În plângere indicaţi încadrarea juridică a faptei, numele făptuitorului, mijloacele de probă pe care le veţi folosi (puteţi să folosiţi şi raportul întocmit de lichidator, dar şi alte înscrisuri dacă aveţi) şi dacă înţelegeţi să vă constituiţi parte civilă, solicitând daune materiale sau/ şi morale.
Veţi găsi pe site un model de plângere penală, în care veţi avea şi câteva explicaţii.

Mult succes.

Gheorghe Floroiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot oare sa-mi optin dreptul in tara asta? melinte adrian melinte adrian in urma cu 15 ani prin metoda MEBO mama mea alaturi de alti colegi au cumparat actiuni la intreprinderea care lucrau, ele doua obtinind 19.5 % din actiunile ... (vezi toată discuția)
Conditii formulare plangere penala ariana03 ariana03 Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am avut pe rol mai multe dosare de faliment pt care procedura a fost inchisa si vreau sa fac plangere ... (vezi toată discuția)
Bancruta pneuros pneuros Legea insolventei stipuleaza infractiunea de bancruta simpla si bancruta frauduloasa . Cine trebuie sa depuna plangere si unde pentru cercetarea acestor ... (vezi toată discuția)