avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... masa credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

masa credala

Daca nu ne-am inscris in termenul prevazut pt. masa credala cum as mai putea sa fac asta ?
Mentionez ca inca nu s-a declarat falimentul, firma este in procedura insolventei.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:51, 28 Mai 2009
Deoarece intrebarea are prea putine elemente nu pot decat sa va citez din lege; astfel daca adm judiciar/lichidatorul nu va notifica , nu publica notificare intr-un ziar de larga circulatie si in buletinul procedurilor de insolventa atunci puteti invoca exceptia prevazuta de :
Art. 76. - (1) Cu excepţia cazului în care notificarea deschiderii procedurii s-a făcut cu încălcarea dispoziţiilor art. 7, titularul de creanţe anterioare deschiderii procedurii, care nu depune cererea de admitere a creanţelor până la expirarea termenului prevăzut la art. 62 alin. (1) lit. b), este decăzut, cât priveşte creanţele respective, din următoarele drepturi:
1. dreptul de a participa şi de a vota în cadrul adunării generale a creditorilor;
2. dreptul de a participa la distribuirile de sume în cadrul reorganizării şi falimentului;
3. dreptul de a-şi realiza creanţele împotriva debitorului sau a membrilor ori asociaţilor cu răspundere nelimitată ai persoanei juridice debitoare, ulterior închiderii procedurii, sub rezerva ca debitorul să nu fi fost condamnat pentru bancrută simplă sau frauduloasă ori să nu i se fi stabilit răspunderea pentru efectuarea de plăţi ori transferuri frauduloase.
am nevoie de un sfat
am primit o notificare prin care suntem anuntati ca s-a deschis procedura de insolventa asupara unui debitor
eu am un bilet la ordin de sc in insolventa, care are scadenta in luna a iunie
dar, pe care noi l-am girat la o alta societate

eu ma gandeam sa ma inscriu la masa credala, pt ca pp ca BO va fi refuzat, i ar societatea se va indrepta impotriva noastra
si dvs va puteti inscrie la masa credala si societatea careia i ati girat BO

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare legala pe art.52 din l.85/2006 maurizio maurizio dragi colegi iata povestea : sc X srl intra in faliment sc A srl are de plata catre x suma de 10 lei si are de incasat de la x o suma egala ; totul la ... (vezi toată discuția)
Declaratie de creanta depusa dupa termenul limita igna_florin igna_florin daca am depus o declaratie de creanta dupa trecerea termenului limita pentru depunerea cererilor de admitere a creantelor asupra averii debitoarei, ce pot ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)