avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Conturi blocate chiar daca platile au fost facute
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Conturi blocate chiar daca platile au fost facute

Ziua buna. Situatie banuiesc intamplata multora. Am primit tilul executoriu emis in 30.05, am platit suma respectiva, am facut copie dupa OP si am prezentat-o reprezentantei ANAF. Toate bune pana ieri cand banca ne-a anuntat blocarea conturilor. Evident am pus intrebarea reprezentantei ANAF care, sfidatoare, ne-a spus ca nu ridica poprirea deoarece avem dobanzi neplatite din trecut. Degeaba ii explicam ca sunt datorate nenoricitului de forfetar cazut pe capul nostru aiurea si ca darile principale sunt la zi. Avem vreo solutie legala?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:55, 13 Iunie 2013
Va multumesc pentru promptitudinea raspunsului dvs. Dar daca pornesc un razboi al hartiilor chiar imi voi neglija jobul de a face bani pentru a plati taxe, salarii acestor functionari. Executarea silita cred ca nu inceteaza sine die, iar eu am salariati plecati in tara la diverse montaje si toate cardurile sunt blocate de bunul plac al acestei functionare. Exista vreo solutie urgenta? Sau trebuie sa ma resemnez, sa ma imprumut de bani si sa inchid firma?
Este destul de complicat.
In mod normal, daca mergeti la banca si demonstrati cu acte faptul ca s-a platiti in intregime acel titlu executor mentionat in adresa de poprire aveti sanse mari sa vi se deblocheze contul. asta daca banca isi pretuieste clientul si e gata s afaca ceva pentru comisioanele primite de la acesta.

In alta ordine de idei, o discutie cu seful serviciului de recuperare poate rezolva situatia.
E mai complicat de trimis ridicarea de poprire ca astia si-au facut centre regionale si dureaza.


Sumele datorate statului, indiferent de natura acestora, dobanzi/penalitati vechi de 100 de ani, vor fi recuperate de catre acesta intr-un mod sau altul.Acum statul, prin functionarii sai, "beneficiaza" de acel titlu executoriu pentru a-si recupera propriile datorii pe care dvs le aveti la bugetul de stat.

Chiar si cu un "razboi al hartiilor ' , parerea mea este ca nu veti rezolva situatia decat achitand acea restanta.
Si nu cred ca va strica sa aveti un certificat fiscal "curat" necesar recuperarii de sume in cazul concediilor medicale, sau in alte situatii...

Asta fara sa amintesc ca pe langa lipsurile anumitor functionari pulbici de la finante ,amintite si de @jocandi, putem adauga lipsa de bun simt, lipsa de buna intentie, etc...ca idee nu veti gasi acolo suport pentru rezolvarea situatiei dvs., decat platind...
Va multumesc pentru indrumarea dvs de a plati, dar nu am cu ce sa platesc - decat ceea ce am generat, nu ceea ce ni s-a inventat-forfetarul. Pentru a plati la nivelul anului 2008 cand am avut rulaj de 10x mai mare, mi-e chiar imposibil. Asadar mai bine declar falimentul, decat sa practic adaosuri enorme pentru a stinge o creanta inventata printr-o hotarare politica. Chiar nu activez in domeniul legume-fructe sau restaurante, nu am vanzare catre persoane fizice, si nici nu am acei bani din trecut. Ce doare cel mai rau este ca se dovedeste ca si de buna credinta daca esti, tot la bunul plac al statului ajungi. Chiar nu ii intereseaza sa supravietuiesti, nu te scutesc ca IMM de nimic si te imping catre economia neagra, nedeclarata. De aceea nu suntem inca occidentali, acolo nu stiu cum sa-ti reesaloneze ca sa functionezi si sa mentii locurile de munca- la ei nu sunt totul banii.
Inca odata multumesc, dar abordarea dvs denota ca activati intr-un domeniu ferit de aceste probleme, in care veniturile generate pot acoperi darile. In cazul nostru este mai complicat trebuie sa alegi daca tii oameni cu inalta calificare sau le reduci la 1/2 salariul pana stingi taxele din trecutul glorios...
In primul rand va rog sa retineti un lucru:nu tin cu ursul!;)

Sunt in asentimentul dvs, nu stiu in ce masura va consoleza sa aflati ca lucrez intr-un domeniu care, incepand cu a 2-a jumatate al acestiu an va fi supusa unui nou impozit ..forfetar...si chiar lucram "curat" cu un alb imaculat..si aparitia unei noi dari la stat probabil ne va ingropa...dar va trebui platita.:)
DAR, recomandarea mea de-a va plati restantele la stat le-am dat atat ca ca economist/contabil cat si ca om care a are in spate un anumit istoric cu institutiile statului, instititii care stiu bine sa-si recupereze datoriile altora, dar pentru a lor lor stiu sa spuna "pas"...

Alte discuții în legătură

Poprire sandrinamelinda sandrinamelinda Societatea a infiintat poprire asupra veniturilor unui salariat \" pana la concurenta sumei de x lei, valoare ce se modifica cu fiecare zi de intarziere pana ... (vezi toată discuția)
Credit bobeicaalin bobeicaalin cam cat ar putea sa fie cheltuielile suplimentare valorii unui credit de nevoi personale in cazul in care nu poti platii rata si esti dat in ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire de venituri emanuil emanuil Buna seara! Am si eu o intrebare la care as dori un raspuns. Daca prin hotarare judecatoreasca o banca(creditor) a obtinut o executare silita prin proprire a ... (vezi toată discuția)