avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie invaliditate

Fiul meu in varsta de 24 de ani are handicap grav,iar pe 23 mai 2013 am fost la comisia de expertiza a capacitatii de munca si a primit gradul I de invaliditate.Conform deciziei CCR 680/2012 accesul la pensia de invaliditate nu mai este conditionat de stagiul de cotizare realizat.El are facultate facuta la zi dar nici o zi de munca.Facultate fiindu-i considerata stagiu de cotizare.
Am depus dosarul la casa de pensii si astazi a venit decizia in care scrie ca are o pensie de 16 lei.Cum se poate asa ceva?
Am sunat la casa de pensie si o functionara mi-a spus ca asa primeste si ca i se va da 350 lei pensie sociala+cei 16 lei
cum este posibil ca cineva cu sindrom down sa-i faca pensie de invaliditate 566 lei care a platit 130 lei contributii pt.13 zile,dar fiului meu cu distrofie musculara progresiva forma duchenne (care este destul de rau ca sta numai la orizontala nemaiputand sta nici in sezut in scaunul cu rotile din decembrie anul trecut) de 16 lei?
nu i-a acordat stagiu potential! de ce,daca la comisie a primit gradul I?
Astept cu nerabdare raspunsul specialistilor! multumesc!
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2013
gabryelalion, utilizator
Cel mai recent răspuns: gabryelalion , utilizator 00:22, 17 Iunie 2013
buna seara,
am gasit pe siteul casei de pensii a jud.suceava un raspuns dat de la casa de pensii unei persoane ca se considera si masterul stagiu.baiatul meu luna viitoare termina masterul si da
dizertatia.atunci voi duce documentul necesar de absolvent de master la casa de pensii si va avea un stagiu de 4 ani si ceva cu masterul .lui pt varsta fiindu-i necesar 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare AdrianaStefaniaDragomir AdrianaStefaniaDragomir Buna ziua, Sunt nascuta pe 09. 07.1957, actualmente pensionata gradul II cu pensie revizuibila incepand cu 05. 03. 2010. Pe decizia de pensionare de boala, ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate danaa1 danaa1 Zilele trecute am stat la discutie cu o cunostinta care deja isi facuse dosarul pentru pensie de invaliditate, pensie de 350 lei. Din discutia purtata, mi-a ... (vezi toată discuția)
60 lei pensie de invaliditate dupa aproape 10 ani lucrati ancamaria1000 ancamaria1000 Am intrat in comisia de expertiza medicala in 12 mai 2014 si ca urmare a deciziei medicale am intrat in gradul doi de invaliditate.Drept urmare,m-am prezentat ... (vezi toată discuția)