avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abuz sau nu ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abuz sau nu ?

Buna ziua . In urma cu aproximativ 3 luni am cumparat anumite bunuri de la o persoana fara a incheia vreun act cu respectivul ( 2 saltele pat , un laptop , linoleu , un monitor calculator ) pe ele am dat o anumita suma de bani + un telefon iphone 4s . Tin sa precizez ca pe respectivul il cunosc de circa 3 ani . Acum 3 saptamani ma roaga daca poate sa stea la mine o saptamana pana reuseste sa isi gaseasca o chirie pentru ca nu este din oras si a reusit sa intre ca autopsier la medicina legala arad si daca il suna trebuie sa mearga la orice ora , acesta fiind al doilea servici al lui . am fost deacord sa il las sa doarma la mine o saptamana dar in prima seara cand a ramas la mine a venit beat in jurul orei 24 si a dat drumul la muzica trezindu-ma si pe mine sa beau cu el . nu am avut cu cine discuta atunci dar a doua zi i-am spus ca imi pare rau dar la mine nu mai poate sta ca eu am un servici vreau sa dorm noaptea . La o saptamana dupa aceasta discutie m-a sunat ca mai trebuie sa-i dau suma de 750 ron pe ce mi-a vandut si nsa ii dau geanta cu haine care le are la mine . i-am spus ca geanta i-o dau nu este problema dar bani nu ii dau pentru ca nu asa ne-am inteles . a tot insistat sa ii dau bani si nu i-am mai raspuns la telefon . Acum o saptamana m-a cautat acasa cu ceva prieteni de ai lui sa ii dau bani si geanta cu haine . Eu fiind la servici si auzind acestea de la vecini am mers la politie sa-i fac reclamatie . Ofiterul de servici m-a pus in legatura cu Agentul care raspunde de zona in care locuiesc si povestindu-i cele intamplate m-a intrebat daca am numarul lui de telefon sa vorbeasca cu el . i-am dat numarul lui de telefon si numarul meu iar dupa circa 6 ore m-a sunat spunandu-mi ca a vorbit cu el si i-a spus ca are la mine o geanta cu haine si ca mi-a dat bani imprumut dar nu mai vreau sa-i dau inapoi si respectivii cu care a venit sunt colegi de ai lui de la care am luat bani imprumut . Agentul i-a spus ca ma poate da in judecata pentru bani daca nu are un contract de imprumut cu mine . ieri in jurul orelor 20:00 m-a cautat pe acasa cu inca 2 persoane , eu nefiind acasa a batut pe la vecini cerand numarul de telefon a proprietarei sau a presedintei de bloc . a aflat numarul presedintei de telefon si a sunat-o pentru a-i da numarul proprietarei . azi am fost sunat de catre presedinta blocului spunandu-mi cele intamplate si rugandu-ma sa fac ceva in acest sens sa nu mai fie deranjata . am luat legatura cu Agentul din zona si am cerut sa fac o reclamatie in acest sens . mi s-a spus ca nu pot face reclamatie decat daca sunt amenintat cu bataia , moartea etc . Ce pot face in acest sens pentru ca eu consider ca este un abuz din partea Agentului sa nu vrea sa imi accepte o plangere in acest sens .
Multumesc de informatie .
Velicu-Daniel a scris:

agentul imi spune ca nu pot face sesizare ca nu are la ce sa o incadreze ?

Chiar asa? Nu are la ce sa o incadreze? Ar fi bine daca ati depune in scris plangerea si apoi sa va raspunda tot in scris ca plangerea dvs nu se incadreaza nicaieri!
Tare m-as mira sa vad daca cea ce v-a spus poate sa o si declare in scris ! Apoi daca are curajul sa va raspunda asa cum a si zis,atunci mergeti la superiorii acestui agent sa vada si ei ce raspuns a dat cei din subordinea lor.

Succes.
Faptul că o persoană te caută și întreabă de tine pe la vecini nu reprezintă nici o infracține sau contravenție. Faptul că fiindu-i permis să locuiască în locuința D-voastră, a venit beat și a făcut puțină gălăgie, de asemenea nu reprezintă nici o infracțiune. Eventual ar fi putut să fie contravenție dar aveți și partea D-voastră de vină prin acordul dat acelei persoane de a locui acolo.

Pe de altă parte, poate ar trebui să vă asumați toate aceste complicații intervenite după ce ați acceptat să intrați în astfel de relații cu o persoană necunoscută.
Adică, v-ați amintit brusc că aveți o poziție la o firmă importantă doar acum, dar atunci când ați încheiat acele tranzacții comerciale nu v-ați gândit deloc la consecințe?

După părerea mea, soluția organelor de poliție va fi de NUP, chiar dacă se va înregistra o asemenea plângere. Practic persoana respectivă nu a încălcat cu nimic legea penală și nici nu a comis vreo contravenție.
Am fost sa inregistrez plangerea si a refuzat sa mi-o inregistreze asa ca am trimiso prin curier
avad ceva cunostinte am rezolvat ajunga azi curieru la ei . in jurul orei 18 am primit un telefon cu numar privat care mi-a spus citez " nu te lasi , habar nu ai in ce te bagi " sa inteleg ca este cineva din politie care l-a informat pe respectivul si acesta a pus pe cineva sa ma sune sau chiar cineva din politie care vrea sa ii tina spatele ? sa vorbesc cu un advocat sa se ocupe de asta mai departe sau sa las sa decurga totul de la sine ?
"Gluma" se îngroaşă, ia amploare : faceti în format electronic o copie a apelului cu nr. telefon si depozitati-l/conservati-l separat pe un PC sau orice alt suport electronic. Păstrati în memoria telefonului originalul.Listati în format material de pe telefon toate datele cu acel apel, formulati o nouă Plângere/Sesizare (în 2 exemplare, opriti unul) către acea Unitate de Politie, anexând proba cu apelul telefonic (chiar dacă e de pe un SIM deja aruncat la cosul de hârtii.Acea/acele persoană/persoane va continua ameninţarea.Asa fiind, există posibilitatea localizării si identificării aparatului de telefonie chiar si aruncând SIM-ul folosit etc etc nu doresc a intra în amănunte) arătaţi că viata dvs. este în pericol . . . , solicitati-le ajutor.Folositi o recomandată cu confirmare de primire cu Notă de inventar.

Alte discuții în legătură

Tulburare liniste publica sandu_valentin sandu_valentin Am o mare problema,la care nu stiu cum sa-i gasesc o rezolvare : stau la bloc intr-un apartament situat la parter. De ceva vreme intamplin probleme cu un grup ... (vezi toată discuția)
Loc parcare bragadiru kingpig kingpig Buna seara, Recent si plin de entuziasm, m-am mutat in Bragadiru, intr-un coltisor de strada cochet si linistit. Doua luni de zile n-am avut nici o ... (vezi toată discuția)
Politisti romani care sfideaza problemele cetatenilor viorel38 viorel38 Am avut o experianta absolut neplacuta cu Politia Romana, si am ramas cu un gust amar … Un individ din blocul vecin, tinea probabil ceva chef si avea ... (vezi toată discuția)