avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare bonuri fiscale in declaratia 394
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare bonuri fiscale in declaratia 394

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti bonurile fiscale cu valoare sub 100 euro avand imprimat codul fiscal se declara in declaratia 394?
Pentru lunile anterioare ,respectiv martie si aprilie se depun declaratii rectificative?
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:42, 14 Iunie 2013
Da, trebuie declarate intrucat aceste bonuri intrunesc conditiile unei facturi simplificate:

Potrivit ANAF, declaraţia 394 "trebuie să conţină toate facturile care au fost emise/primite în perioada de raportare, inclusiv cele care au înscrisă menţiunea "taxare inversă" sau "TVA la încasare", precum şi bonurile fiscale cu valoare sub 100 de euro care îndeplinesc condiţiile unei facturi simplificate pentru care beneficiarul a solicitat înscrierea codului de înregistrare în scopuri de TVA." vedeti aici [ link extern ]

Si da pe lunile martie si aprilie depuneti rectificative, pe martie bonuri incepand cu 14 martie 2013, de cand a intrat in vigoare HG 84/2013.
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 394 RobertR RobertR In declaratia 394 se declara toate facturile cu mentiunea TVA la incasare [b]inclusiv [/b]cele emise de catre mine pentru clientii neinregistrati in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Bonuri de combustibil si d394 alinafay_bv alinafay_bv 1. Deducerea TVA de pe bon Deducerea TVA de pe documentului justificativ bon (fara factura) se poate face daca: • valoarea bonului inclusiv TVA este ... (vezi toată discuția)
Declaratia 394 breja breja Bonurile fiscale mai mici de 100euro care au cod fiscal se mai trec in decl 394. In Ord 4019/2014 nu se specifica nimic de bonuri fiscale.Mai am o nelamurire ... (vezi toată discuția)