avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire la munca din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire la munca din CCC

Buna ziua,
In prezent beneficiez de concediul pentru cresterea copilului pe o perioada de 2 ani, termin acest concediu in februarie 2014, in acest concediu am intrat din somaj. Am doua intrebari:
1. In cazul in care ma angajez inainte de terminarea perioadei de 2 ani beneficiez de stimulentul de 500 lei pentru incadrarea in munca?
2. In cazul in care ma angajez si dupa o perioada constat ca nu ma descurc cu copilul si serviciul si vreau sa renunt la servici sau angajatorul constata ca nu sunt compatibila postului si nu ma mai tine mai pot sa beneficiez pentru perioada ramasa pana la doi ani de concediul pentru cresterea copilului daca am intrerupt acest concediu pentru angajare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:49, 15 Iunie 2013
1. Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti putea beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

2. Pentru aceasta trebuie sa va gasiti un loc de munca pentru a avea venituri din salarii.

3. - Daca nu veti mai avea venituri din salarii veti beneficia, in continuare, in baza aceluiasi dosar, de indemnizatia pentru CCC pana ce acesta implineste 2 ani.
- Pentru aceasta trebuie sa mergeti la Primarie cu decizia de incetare a contractului individual de munca si sa solicitati reluarea in plata a indemnizatiei pentru CCC.
Din cate inteleg din raspunsul de la punctul 2 pe perioada angajarii se suspenda nu se intrerupe concediul de crestere copil si se poate relua oricand pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului indiferent de perioada lucrata (1 luna, 2, 5 luni)? In momentul angajarii nu se pierde dreptul la CCC?
Se poate reveni la CCC indiferent de motivul incetarii contractului de munca - demisie sau concediere?
Potrivit art.16 din OUG nr.111/2010:
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
....
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
....
1. Plata indemnizatiei pentru CCC inceteaza numai in urmatoarele cazuri:
- copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
- a avut loc decesul copilului.

2. In toate celelalte cazuri p[ata indemnizatiei se suspenda si se reia cand nu mai sunt indeplinite conditiile de suspendare.

3. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de motivul incetarii contractului individual de munca..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie sara-alina sara-alina Buna seara.Fetita mea implineste 2ani pe 02.08.2015,am ales sa stau 2ani CCC, as vrea sa ma intorc la munca mai devreme,si as vrea sa stiu daca se mai acorda ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului ioana-otilia ioana-otilia daca m-am angajat, mai pot primi bani pentru cresterea copilului? am auzit ca se pierde insemnizatia si se primeste o \\"somatie\\" pana cand copilul face 2 ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie grf grf buna ziua fetita mea face un an in 5 iulie eu am optat pt concediu de crestere a copilului pt varianta cu 2 ani intrebarea mea ar fi 1. Daca ma intorc la ... (vezi toată discuția)