avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna seara.Fetita mea implineste 2ani pe 02.08.2015,am ales sa stau 2ani CCC, as vrea sa ma intorc la munca mai devreme,si as vrea sa stiu daca se mai acorda cei 500lei ca stimultent de insersitie si cum trebuie sa procedez sa pot beneficia .Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2015
sara-alina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:31, 1 Martie 2015
1. Art. 7 din OUG nr.111/2010:
(1) Persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului, prevăzut la art. 2 alin. (1), obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3 au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR.

(2) Stimulentul de inserţie prevăzut la alin. (1) se acordă după cum urmează:
a) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. a), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani;

b) pentru persoanele care beneficiază de concediul pentru creşterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. b), dacă acestea obţin venituri supuse impozitului, după împlinirea de către copil a vârstei de un an, pentru perioada rămasă până la împlinirea de către acesta a vârstei de 2 ani;

2. Asadar, daca ati pentru CCC pana la 2 ani si reluati activitatea dupa ce copilul a implinit varsta de 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana la data implinirii de catre copil a varstei de 2 ani.

In acest sens, veti depune la angajator o cerere de reluare a activitatii . In baza cererii angajatorul va decide incetarea suspendarii c.i.m. si reluarea activitatii in baza aceluiasi c.i.m.

Cu decizia de incetare a suspendarii si de reluare a activitatii va duceti la Primarie unde veti solicita suspendarea indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) si acordarea stimulentului de insertie.
Multumesc pt raspuns
Puteti relua activitatea si inainte de a implini copilul 1 an dar stimulentul de insertie il veti primi dupa ce implineste copilul 1 an si pana ce acesta implineste 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire la serviciu din concediu crestere copil daniela22032003 daniela22032003 Buna ziua. Intentionez sa revin la servici din concediu crestere copil la varsta de un an a fetitei, desi am optat pentru concediu de ingrijire de 2 ani. Vreau ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca mihaela_mihalache1 mihaela_mihalache1 Buna tuturor, incep prin a va adresa o intrebare in legatura cu intoarcera la locul de munca din concediu maternal. Copilasul meu are un anisor si sase luni ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Nicolaescu Simona Nicolaescu Simona Sunt in CIC pana la 2ani. Copilul are 1an si o luna .Daca ma intorc la servici pot beneficia de stimulentul de insertie? (vezi toată discuția)