Astazi am primit in posta un aviz de la posta ca mi-a sosit o recomandata, si ca nu am fost astazi acasa, de aceea mi-a lasat-o in posta. Scrie nr. AR - XXX (niste cifre). Din ce am mai citit pe internet, AR inseamna ca e cu confirmare de primire.
Undeva prin martie, am primit in posta, in plic, o notificare cum ca "am contravenit hotararii consiliului local nr... ", mai pe romaneste am luat amenda ca am circulat fara bilet, si ca daca nu ma prezint in termen de 48 ore pentru clarificarea situatiei, voi fi amendat cu 200 lei.
Mentionez ca in acea perioada mi-am pierdut portofelul, buletinul era in el, la fel si toate actele. Dupa cateva zile, am rasuflat usurat, m-am trezit ca mi l-a adus cineva la usa (banii nu mai erau, dar restul actelor da). Din cauza jobului meu nu am avut timp sa trec la ei pentru a clarifica situatia, si a le explica ca, eu nu am contravenit cu nimic, este posibil sa fi profitat o alta persoana/un student de "actele" mele (intrucat m-am aflat intr-o zona cu camine studentesti atunci), mergand fara bilet.
Timpul a trecut, iar acum, pe 14 iunie am primit in posta o recomandata.. am stat si m-am gandit (intrucat nu stiu sa fi trebuit sa primesc de la cineva ceva), si suspectez faptul ca ar fi de la regia autonoma de transport. Nu stiu daca sa ma duc la posta sau nu, intrucat:
1. daca ma duc si semnez automat se trimite confirmarea la regie ca am luat la cunostinta si sunt de acord, si amenda va trebui s-o platesc.
2. Daca merg la posta si constat ca intr-adevar e amenda de la ei dar NU semnez, stiu ca se trimite inapoi la regie dupa 10 zile, dar cu ce motiv?
3. Dar daca nu ma prezint deloc la posta, cu ce motiv se returneaza? diferit de cel de la punctul 2?
A trecut mult timp din martie, recent am aflat ca puteam face contestatie la acea "amenda" (care nu imi apartine) in termen de 30 zile, insa acestea au trecut.
Acum se mai poate face ceva? Sau intrucat cineva s-a folosit de buletinul meu, va pica totul pe mine si va trebui sa platesc amenda?
Mentionez ca eu nu am luat niciodata vreo amenda, nici in transportul public local nici la circulatie, si nu am avut probleme cu legea,
Asadar, ce se intampla mai exact in cazurile 1, 2, 3 de mai sus? Mi-e sa nu mi-o puna la impozitul pe proprietatea mea, pentru ca va trebui sa platesc practic greseala altuia.
Exista solutii in astfel de cazuri?
N-am castigat niciun premiu.
Sa vina la impozit, n-are decat.. si-asa pana la anul poate-mi vand apartamentul, ca vreau sa ma mut. Am mai primit eu citatii si amenzi pe numele fostului proprietar care a stat aici, si evident ca ala e bine mersi in germania, habar nu mai are
chiar daca vindeti apartamentul si va mutati in germania sau in afara ue, va cauta dupa cnp si tot va gasesc.
daca Doamne fereste se intampla ceva, conform codului fiscal atunci ati scapat, nu va mai trebui sa platiti amenda.
cel mai bine este sa platiti amenda si asa ajutati si bugetul local.
legea este facuta in avantajul contribuabilului, daca plateste in termen de 48 de ore de la comincare poate achita doar 1/2 din minimul amenzii.
Asa, ma cauta dupa cnp, si? (prin absurd vorbind). Mie tot imi vin citatii pe numele fostului proprietar, ca e judecat si sa se prezinte la nu stiu ce instanta, in nu stiu ce data, etc. Si alte chestii de-astea. ala e la mama dracu, nici nu dai de el. deci .. sa faca ce vor autoritatile :)
sunt curios, oricum, daca la anul imi vine pe impozit. va tin la curent
Raspund cam tarziu, imi pare rau ca nu am observat postarea.
Nu ati primit nicio amenda, ci ati primit o confirmare de primire a unei trimiteri postale expediate de dumneavoastra cu acea indicatie postala de "confirmare de primire -AR).
Acel numar dupa AR, este numarul trimiterii expediate de dumneavoastra.
Nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Daca era recomandata (chiar si cu AR), era scris pe aviz Rec si numarul.
Fiind doar un AR, s-a scris AR si numarul trimiterii dumneavoastre ca exepditor.
Va puteti duce linistit la posta sa verificati si sa solicitati sa vi se remita AR-ul.