avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Refuz de eliberare certificat de atestare fiscala ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Refuz de eliberare certificat de atestare fiscala pentru cadastru

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema : parintii mei inainte de a pleca in strainatate mi-au facut la notar o procura pentru a vinde apartamentul. Am inceput demersurile pentru cadastru dar m-am lovit de refuzul celor de la Fisc sa imi elibereze certificatul de atestare fiscala, problema este ca tatal meu are 400 lei amenzi. Intrebarea mea este : Nu pot obtine certificatul pe numele meu daca am procura in care este specificat si faptul ca sunt imputernicit sa fac toate demersurile pentru cadastru si intabulare? Eu nu am datorii la stat. Sau ce pot face ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Bogdan88 , utilizator 14:43, 17 Iunie 2013
Daca va accepta OCPI pentru prima intabulare certificat fiscal cu datorii (nu vad de ce nu), puteti cere emiterea unui certificat cu datorii.
Directia taxe si impozite locale are obligatia sa va emita certificat de atestare fiscala cu sau fara datorii (dupa caz) in termenul legal de 48 ore de la depunerea cererii. Inspectorii informeaza verbal contribuabulul ca nu ii vor emite certificatul, fara a-i inregistra cererea, pentru ca, probabil, au ca obiectiv recuperarea a cat mai multe debite de la contribuabili.
Insistati la DITL sa vi se respecte drepturile dumneavoastra de contribuabil. Orice cerere pe care o adresati catre o institutie a statului trebuie sa va fie inregistrata, iar o copie trebuie sa va fie returnata cu numarul de inregistrare. Succes!
Atentie insa ca va trebui sa platiti debitele pana la vanzare sau va trebui sa faceti dovada ca ele sunt in litigiu. Chiar daca sunt amenzi, Codul Fiscal nu permite vanzarea cu debite pe certificatul de atestare fiscala, indiferent de provenienta acestor debite.
Multumesc pentru raspuns. Ma voi duce maine sa iau certificatul, dar ma pot refuza pe motivul ca se elibereaza doar proprietarului ? Eu am procura prin care sunt imputernicit sa ii reprezint pe parintii mei, si sa solicit orice act in numele lor.
Depinde ce scrie in procura. Ca regula nu va pot refuza daca scrie expres de certificat fiscal. Sa nu le lasati originalul procurii, eventual o copie legalizata.
Multumesc frumos pentru ajutor. O sa ma duc acum sa vad ce rezolv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru aelemarac aelemarac Buna ziua, Detin un teren in provincie, cu titlu de proprietate. Pentru acesta am facut o procura cu drepturi depline catre un colateral al primarului. In ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare certificat fiscal ContSters320906 ContSters320906 Buna ziua, am solicitat la biroul de taxe si impozite un certificat fiscal ptr. vanzarea uniu imobil. Acestia refuza sa il elibereze ptr. faptul ca am o amenda ... (vezi toată discuția)
Instrainare drept de proprietate tonibal tonibal rugaminte > sechestrul anaf asupra unei cladiri presupune instrainarea dreptului de proprietate asupra acelei cladiri ? (vezi toată discuția)