avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Schimbare sediu social - firma în insolvențã
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Schimbare sediu social - firma în insolvențã

Bună seara, stimați colegi și forumiști.
Supun atenției dumneavoastră umătoarea speță:
Firmă aflată în insolvență, cu sediul aflat în județul Prahova, dorește să își schimbe sediul social, în același județ.
Reprezentanți de la firma respectivă au mers la ORC Prahova, cu dosarul complet (Hotărâre AGA semnată de asociați și ștampilată și semnată de administratorul judiciar - după obținerea acordului creditorilor; Act Constitutiv actualizat, semnat și ștampilat în aceleași condiții de mai sus), în vederea depunerii mențiunii.
La ORC, referentul care se ocupa de primirea și înregistrarea mențiunii, le-a comunicat faptul că se poate înregistra mențiunea, însă va fi amânată soluționarea dosarului, până la depunerea planului de reorganizare, astfel încât nu s-a mai înregistrat mențiunea.
Din experiența personală, la ORC Ilfov și București, am depus fără nicio problemă astfel de mențiuni, fără a fi necesară depunerea planului de reorganizare, așa că am sunat la ORC Prahova, unde mi s-a comunicat faptul că aceștia înregistrează și soluționează mențiunile conform legilor aplicabile, invocând în acest caz dispozițiile art. 190 alin. (3) din O.M.J. nr. 2594/2008 (pentru aprobarea Normelor metodologice privind modul de ţinere a registrelor comerţului, de efectuare a înregistrărilor şi de eliberare a informaţiilor), care statuează că: "Înregistrarea menţiunilor referitoare la modificarea actelor constitutive ale persoanelor juridice care sunt supuse procedurii insolvenţei se realizeazăconform procedurii specifice fiecărei modificări. Cererea va fi însoţită de hotărârea judecătorească irevocabilă de confirmare a planului de reorganizare şi de o copie certificată a acestui plan şi de dovada achitării taxelor legale şi a timbrului judiciar de valoare corespunzătoare".
În condițiile în care planul de reorganizare nu a fost încă redactat și discutat, iar clientul dorește schimbarea sediului social, ce soluție îmi recomandați, astfel încât mențiunea ce va fi depusă la ORC Prahova să nu fie respinsă?
Vă mulțumesc anticipat!

Cu stimă!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 23:51, 16 Iunie 2013
Evident ca Legea 31/1990 privind societatile comerciale, Legea nr. 26/1990 privind registru comertului si Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, precum si Ordinul 2594/C/2008 din pacate nu se interpreteaza unitar in toate judetele...Ce sfat sa va dau - daca aveti timp de asteptat depuneti dosarul in forma in care se afla acum cu riscul de vi se respinge cererea. Aveti posibilitatea legala de a face plangere impotriva rezolutiei directorului/persoanei desemnate. Totusi pentru celeritatea operatiunii va recomand sa solicitati punctul de vedere al ONRC, chiar on-line privind speta dvs. de care sa va prevalati in fata functionarilor de la ORCT Prahova daca va este favorabil. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schmbarea sediului social Menyx Menyx Buna ziua . Schimbarea sediului social dintrun judet in altul implica schmbarea numelui firmei ? (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social kameliaflorescu kameliaflorescu Buna ziua, Am citit despre acest subiect pe forum si in mare cam stiu ce am de facut pt a schimba adresa sediului social.pentru a intelege mai ine intrun caz ... (vezi toată discuția)
Depunerea actelor la registrul comertului cu intarziere suciu_diana suciu_diana Buna ziua, pentru prelungirea valabilitatii sediului social, daca se depun actele cu intarziere fata de data incheierii actului aditional este vreo ... (vezi toată discuția)