avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzari productie proprie in stand inchiriat la ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzari productie proprie in stand inchiriat la targuri si expozitii

Va solicit sprijinul tuturor pentru clarificarea aspectelor privind documentele si inregistrarile aferente vanzarii productiei proprii la standul inchiriat la targuri si expozitii.
Va multumesc anticipat.
As fi vrut sa ma consult cu membrii acestui forum pentru ca intampin ceva neclaritati mai ales cu folosirea programului SAGA-Am facut transferul intre gestiuni,am creat un analitic pentru registru de casa de la stand dar nu reusesc sa fac o corelare cu z -tul si nici sa intocmesc raportul zilnic de gestiune si monetarele.
multumesc
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
carmen01011958, moderator
Potrivit ordin 3055/2009:

154 - (1) În cadrul stocurilor se cuprind:
a) mărfurile, şi anume bunurile pe care entitatea le cumpără în vederea revânzării sau produsele predate spre vânzare magazinelor proprii;


Eu cred ca vanzarea la targ/expozitie poate fi considerat magazin propriu si atunci inregistrati, in baza aviz expediere+nota receptie:

371=%
345
378
4428

vanzare

5311 = %
707
4427

Ar trebui sa aveti in obiect de activitate comertul cu amanuntul al respectivelor produse.

PS: Poate nu am inteles exact ce ati intrebat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare gestiune ginjuandreia ginjuandreia Am urmatoarea problema: firma produce produse de panificatie, care apoi sunt trimise, pe baza de aviz de insotire a marfii catre punctul de lucru.Cand ... (vezi toată discuția)
Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)
Functiunea contului 378 Bogo4us Bogo4us Buna ziua, Folosesc descarcarea global valorica a stocului de marfuri. Am doua intrebari: -este corect ca rulajul lunar debitor al contului 378 sa fie mai ... (vezi toată discuția)