avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Subînchiriere
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Subînchiriere

Buna ziua,

Aș vrea dacă se poate să ma ajutați și pe mine cu un punct de vedere motivat în următoarea problema:
O garsonieră este închiriată către o societate comercială cu scopul stabilirii acolo al sediului social al acesteia. Aceasta poate subînchiria unei persoane fizice respectiva garsonieră? (în contract se va prevedea expres posibilitatea subînchirierii, societatea va avea codul CAEN necesar pentru acest tip de activități)

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 11:07, 18 Iunie 2013
In contract este prevazuta clauza de subinchiriere, deci puteti face acest lucru , daca societatea despre care vorbiti are in obiectul de activitate : inchierierea de bunuri imobile.
Ca regula generala,chiriasul poate subinchiria spatiul numai cu acordul scris al locatorului, care poate impune prin contractul de locatiune initial ca locatarul sa nu schimbe destinatia bunului dat in locatiune sau sa-l intrebuinteze intr-un mod care ar putea sa-l prejudicieze ,sub sanctiunea platii de daune interese ssau chiar a rezilierii contractului.
In opinia mea nu ar trebui sa acceptati clauza privitoare la subinchiriere, nici daca subinchirere va pastra destinatia bunului.,ptr ca fiind vorba despre o singura camera ea nu v a putea servi drept sediu social decat pentru o singura societate.Si oricum, in conditifile in care exista obligatia inregistrarii (noului ) sediului la Administratia financiara, cu siguranta nu va inregisra ca sedul social, un spatiu care n u poate fi partajat si numerotat distinct ,care s-ar suprapune cu un alt sediu inregistrat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere - subinchiriere, legalitate comodat sabweb sabweb Buna ziua, Sunt o persoana fizica care are locuieste intr-un apartament cu 3 camere, pe baza unui contract de inchiriere. In acest contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Doua firme, acelasi sediu social? clepsidra clepsidra stiu ca e posibil sa fie doua sau chiar trei firme la aceeasi adresa (vorbind despre sediile lor, nu puncte de lucru). dar as fi interesata sa stiu care sunt ... (vezi toată discuția)
Declaratie sediu social cristina1983 cristina1983 Pentru infiintarea unei societati la o adresa in care chiriasul principal este cel care are sediu social in locatia respectiva si care subinchiriaza noii ... (vezi toată discuția)