avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de boala (cancer)
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de boala (cancer)

Am si eu o problema cu tatal meu. a fost diacnosticat cu cancer in gat limba si bolta palatina. conform calculelor de pe cartea de munca are o vechime de 12ani, 11 luni si 20 de zile. Are varsta de 58 ani si 8 luni, iar conform tabelului din legea 263/2011 perioada minima de cotizare intre 57-60ani este de 26 ani cu specificatia ca pentru pers cu neoplazm etc, perioada este jumatate, adica 13, ceea ce inseamna ca nu se incadreaza. Cum se poate rezolva aceasta situatie?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:20, 24 Februarie 2022
multumesc mult
Domnule avocat am si eu o întrebare de ce noi cei care am fost doagnosticati cu cancer la sân so nu avem metastaze in alta parte nu putem beneficia de acest drept de handicap pt ca si noi am rămas fără san am facut si chimio etc si luam pastile timp de 5 ani de ce e legea asta asa chiar nu putem schimba legea asta?
Buna am si eu o soacra care o fost diagnosticata cu cancer in stadiu 4 faza terminala ce este de facut nu are numa o iesire din spital si nu are nici biopsie facuta near interesa sa vedem i putem face pensie sau o indemnizatie are dreptul la ceva
Ultima modificare: Duminică, 4 Martie 2018
anamariasebesi0, utilizator
Sunt pensionat la limita de vârstă, acum diagnosticați si operat de cancer rectal, cu stoma permanenta, Pe lângă pensia normala pot beneficia și de o pensie de invaliditate? Menționez ca primesc indemnizație de handicap 60 le/luna. Va mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2022
Rodica iaco, utilizator
Nu puteți primi două pensii. Pensia de invaliditate se acordă doar celor care și-au pierdut capacitatea de muncă, și n-au încă vârsta de pensionare la limită de vârstă.

Indemnizație de handicap puteți primi, că nu-i pensie și se poate cumula.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2022
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru bolnavii de cancer mariusbarbacariu mariusbarbacariu buna ziua. marius ma numesc. mama a fost diagnosticata cu cancer mamar, gr. 3. am auzit ca are dreptul la o pensie de invaliditate. as vrea sa stiu unde ... (vezi toată discuția)
Pensie handicap sau indemnizatie patricia2014 patricia2014 Buna ziua am si eu nevoie de cateva informatii sigure. Am o verisoara care acum 8 ani a avut cancer ovarian urmat de 6 serii de chimio I operatii in 2 timpi ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate cancer san AndreeaBuruiana AndreeaBuruiana Buna ziua, Mama mea a fost diagnosticata cu cancer la un san si extirpat sanul. Momentan face chimioterapie si e in concediu medical. Pentru o astfel de ... (vezi toată discuția)