avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am 7 luni vechime,beneficiez de somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am 7 luni vechime,beneficiez de somaj?

Buna ziua,
Postul pe care sunt angajata se va definta conform art.65,alin.1.Am o vechime de 7 luni la locul de munca.Intrebarea este: beneficiez de somaj?
Pana acum am citit ca somajul se acorda pt angajatii cu vechime de minim 1 an si sunt derutata....
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 20:21, 9 Martie 2009
Josephine_Morrani a scris:

Buna ziua,
Postul pe care sunt angajata se va definta conform art.65,alin.1.Am o vechime de 7 luni la locul de munca.Intrebarea este: beneficiez de somaj?
Pana acum am citit ca somajul se acorda pt angajatii cu vechime de minim 1 an si sunt derutata....
Multumesc.

Asa este trebuieste o vechime de 1 an la locul de munca.Daca totusi unitatea se desfiinteaza pentru reorganizare, puteti beneficia de .art 55 lit a cod.muncii,adica puteti lua ajutor de somaj
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2009
Radu Gabrian, Mediator
In conformitate cu prevederile Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 34
(1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat indemnizatia de somaj;
c) nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
d) sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.

Stadiu de cotizare de minim 12 luni din ultimele 24 de luni nu trebuie realizat concomitent, adica fara intrerupere si nici in cadrul aceluiasi angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj koka1 koka1 buna seara. daca dupa un an de somaj mi se face o angajare pe o perioada det de 3 luni, dupa aceste 3 luni pot beneficia de somaj in continuare, avind in ... (vezi toată discuția)
Somaj Viorel G. Viorel G. am fost angajat la o cooperativa societate ca si depanator radio tv din cauza lipsei de comenzi am fost nevoit sa ma retrag , mi s-a intocmit dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Trecerea in somaj a unui angajat cristi s. cristi s. in perioada oct.2010-oct.2011 (1 an) am beneficiat de somaj conform legii. Dupa aceasta perioada, m-am angajat la o firma privata pe pozitia de director ... (vezi toată discuția)