avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare persoana tolerata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare persoana tolerata

Am mostenit un apartament pe care am facut acte,iar acum sunt unicul propietar
Dar in acest apartament inainte sa moara persoana de la care l-am mostenit ,mai statea o persoana dar care nu avea mutatie pe acest spatiu ci era doar lasata sa stea ,sa locuiasca in acest apartament.Aceasta acuma are cheia de la acest apartament si nu vrea sa-l paraseasca.
Cum pot evita eecutorul judecatoresc ,care necesita anumite costuri,avand in vederere ca am o hotarare definitiva de evacuare,sunt unicul propietar in acte iar persoana care nu vrea sa plece nu are nici un act care sa ateste ca poate locui in mod legal acolo.
Cel mai recent răspuns: David & Zanescu S.C.P.A. , Avocat 17:07, 18 Iunie 2013
Chiar daca aveti o hotarare prin care se dispune evacuarea persoanei respective,in cazul in care nu paraseste imobilul de buna voie,hotararea trebuie pusa in executare de un executor care poate solicita ajutorul politiei.Politia nu va intervenii la cererea dvs daca nu apelati la un executor.Puteti notifica persoana respectiva sa paraseasca imob.in caz contrar urmand sa suporte cheltuielile de executare etc.Nu incercati sa o evacuati dvs exista posibilitatea sa va sicaneze formulandu-va o plangere penala . .
Atata timp cat aveti titlu executoriu ptr evacuare , iar persoana tolerata nu vrea sa evacueze voluntar imobilul, nu aveti decat sa puneti titlu in executare silita, apeland la executor.
Incercati sa schimbati broasca de la usa , a,i sa nu mai aiba acces in interiorul casei.
Puteti incerca o notificare, in care sa mentionati un termen pana la care persoana are posibilitatea sa execute hotararea de buna-voie ,atragand atentia ca in caz de neconformare urmeaza sa apelati la un executor judecatoresc, cu toate costurile suplimentare ce le implica si care vor cadea in sarcina acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dreptul sa intru peste chirias sa il dau afara? shomescu shomescu Buna ziua, Am avut un proces cu un chirias care nu a mai vrut sa paraseasca apt, un escroc de fapt care a fost descoperit de politie ca a mai facut anterior ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias contract expirat eugen82 eugen82 cum evacuez un chirias daca a expirat contractul de inchieriere? contractul a fost semnat pe legea veche inainte de noul cod civil. este necesara actiune in ... (vezi toată discuția)