avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interventie principala in proces. Intervenientul cere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Interventie principala in proces. Intervenientul cere acelasi lucru ca si reclamantul.

Buna seara !
Va rog sa ma ajutati in privinta urmatorului aspect:
A este angajat bugetar si introduce o cerere de chemare in judecata impotriva institutiei in care lucreaza pentru obtinerea unor drepturi salariale. B si C sunt colegii lui A si doresc si ei sa ceara acelasi lucru ca si acesta, respectiv drepturi salariale neacordate ca si in cazul lui A.
Intrebarea este: B si C pot intervenii (prin interventie principala) in procesul deja inceput de A, cerand acelasi lucru si deci instanta facand astfel o economie de timp prin solutionarea deodata a tuturor cererilor care au acelasi obiect? Daca este posibila o astfel de interventie (ceea ce cred ca este), atat intervenientii cat si reclamantul vor fi obligati sa-si desemneze un reprezentant comun ? Ma intereseaza foarte mult acest aspect fiindca reclamantul este reprezentat in proces de catre o ruda de gradul I licentiata in drept si care nu ar putea sa-i reprezinte si pe ceilalti. B doreste sa fie reprezentata de catre un avocat iar C doreste sa se reprezinte singur. Asadar, s-ar dori ca interventia sa aibe ca scop doar solutionarea cererilor deodata, obiectul fiind acelasi, insa fiecare doreste sa fie reprezentat diferit.

Oferiti-mi cateva lamuriri va rog. :)
Va multumesc frumos ! :)
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2013
LuchianSeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: Crisstel , utilizator 22:31, 20 Septembrie 2013
Interventia principala este admisibila numai in situatia in care intervenientul "pretinde pentru sine dreptul dedus judecatii sau un drept strans legat de acesta". In esenta, intervenientul vrea sa castige pentru sine procesul. Interesul juridic al intervenientului, ce confera caracterul de admisibilitate interventiei principale, se raporteaza la pretentia dedusa judecatii de catre reclamant si nu la calitatea paratului.
Pai intr-o astfel de situatie si intervenientul ar dori sa castige procesul pentru sine. Intervenientul ar cere acelasi lucru ca si reclamantul si ar urmarii sa castige procesul pentru sine. De fapt, s-ar urmarii sa castige cu totii acele drepturi. (reclamantul si intervenientii)
Deci sa inteleg ca-mi ziceti ca se poate sau nu se poate?

Ar fi putut sa formuleze actiunea impreuna, fiind astfel toti reclamanti, insa ar fi fost obligati sa-si desmneze un reprezentant comun ceea ce nu vor fiindca fiecare doreste sa se reprezinte diferit, fie din lipsa de bani, fie din alte motive.

Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
LuchianSeb, utilizator
Buna seara. Ma aflu exact in aceeasi situatie: de intervenient care solicita exact acelasi lucru ca si reclamantul, din motivele pe care le-ati invocat mai sus. La primul termen instanta mi-a pus in vedere sa depun un inscris in care sa arat care este INTERESUL meu in cauza. Pai, interesul meu este acelasi cu al reclamantului, mai ales ca am invocat amandoi aceleasi motive. In cazul dvs. cum s-a solutionat procesul? :-/ Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptii invocate de intervenientul in interes propriu panteraadi panteraadi Buna seara,Un proces civil desfasurat intre un reclamant si un parat .Se formuleaza de un al treilea participant in cadrul procesului, o cerere de interventie ... (vezi toată discuția)
Intervenient in interes propriu raul89 raul89 Buna ziua Am depus o cerere de interventie in interes propriu, intr-un proces aflat la fond (Judecatorie), in care respect obiectul cererii ... (vezi toată discuția)
Termeni juridici olga2011 olga2011 care e diferenta dintre \"cerere reconventionala\" si \"cerere de interventie{\" [am gasit acesti termeni intr-un proces civil.]multumesc (vezi toată discuția)