avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 2 contracte de munca la aceeasi unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

2 contracte de munca la aceeasi unitate

Daca am post de contabil si desfasor activitatea in departamentul contabil-financiar intr-o societate si pe linga aceasta functie mi s-a mai dat si departamentul de resurse umane, pot sa mai fac inca un contract cu 2 ore pentru a putea acoperi aceasta activitate si a fi retribuita corespunzator?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:42, 20 Iunie 2013
Desigur. Potrivit art 35 Codul Muncii orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
Un salariat poate executa doua (sau mai multe) contracte individuale de munca, in relatie contractuala cu acelasi angajator.
art. 35 alin. (1) din Codul muncii: „Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea .

Din textul de lege citat reiese ca :
- se vor putea cumula contracte cu norma intreaga cu contracte cu timp partial, dar chiar si cu un alte contracte cu norma intreaga;
- se vor putea cumula c.i.m. nu numai pentru activitati diferite, dar chiar si contracte de munca care se refera la desfasurarea de aceleeasi activitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare inspector resurse umane vmkriss vmkriss Cum este mai corect: 1.Pot pastra incadrarea de economist in cadrul Financiar Contabilitate si sa preiau prin decizie interna departamentul de resurse umane ... (vezi toată discuția)
2 contracte la acelas angajator codulmuncii codulmuncii Bunaseara. O sa radeti dar e adevarat: un angajat are 2 contracte de munca la acelas angajator, in acelas departament, cu aceeasi functie, cu acelas salariu. ... (vezi toată discuția)
Contract munca madalinabor madalinabor Sunt angajata la o primarie la departamentul buget contabilitate. Mai pot fi angajata la o firma cu 2 ore pe post de contabil? (vezi toată discuția)