avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... leasing/insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

leasing/insolventa

as avea nevoie si eu de niste opinii. in conditiile in care utilizatorul unui bun intr-un contract de leasing intra in procedura de insolventa, insa de comun acord finantatorul si utilizatorul stabilesc sa mentina in vigoare contractul de leasing, care este suma cu care se va inscrie la masa credala finantatorul facturile restante pana la data deschiderii procedurii urmand ca restul sumelor nerecuperate sa fie prinse in tabelul definitiv in caz de faliment sau se inscrie direct cu toata suma (adica total rate +dobanda)? multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: irbo , utilizator 10:38, 10 Martie 2009
Buna ziua.in opinia mea continuarea contractului de lesing se face doar de catre lichidator.In schimb nu cred ca ar mai existat vreun motiv de continuare a contractului de leasing in aceasta situatie
continuarea contractului de leasing s-a facut cu acordul lichidatorului deoarece utilajul achizitionat prin leasing reprezinta linia principala de fabricatie. fara acest utilaj societatea nu ar avea sanse de reorganizare. dilema mea este in acest caz care este suma cu care ma inscriu la masa credala in tabelul preliminar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi salariale firma insolventa iuliana Dragoi iuliana Dragoi Buna ziua, Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, a doua zi dupa declararea oficiala a insolventei si-a mutat o mare parte din salariati pe alta ... (vezi toată discuția)
Faliment iancu123 iancu123 ce se intampla cu datoriile debitorului intrat in reorganizare, aparute dupa data intrarii firmei in reorganizare?creditorul isi poate inscrie creanta in ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma ,va rog . discover discover Buna ziua , am sa incerc sa fiu cat mai obiectiv. Am de recuperat o creanta( am BO de la debitoare) de la o firma care tocmai si-a deschis : ... (vezi toată discuția)