avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces custodie exclusiva

am intentat un proces in care ceream custodia exclusiva a minorului de 6 ani(rezultat din prima casatorie),o sa va spun situatia si ce acte am adus in instanta,eu m-am recasatorit,iar sotul meu este in anglia unde munceste ca persoana fizica autorizata ca taximetrist,am adus la dosar toate documentele care indica acest lucru,plus contractul de inchiriere al locuintei in care urmeaza sa merg eu si copilul,dovada faptului ca este inscris la med.de familie,nr de asigurare nationala(prin care plateste taxele catre statul britanic)
la fel si eu am acest numar si pot lucra ca persoana fizica autorizata
domiciliul minorului este la mine conform hotararii de divort iar custodia comuna
dupa 9 luni de zile timp in care fostul sot a tot amanat din diferitr motive,de 2 ori a amanat ca sa-si angajeze avocat si a venit fara.....clar a vrut sa tegiverseze procesul.....
astazi am primit raspunsul,s-a respins cererea ca fiind nefondata......
ce sanse avem in recurs,alte documente nu mai am sa aduc....ce as putea invoca?interesul minorului e sa creasca si sa se dezvolte intr-o familie functionala nu intre-o familie cu o mama cu sotul plecat si cu un tata care il ia la 2 sapt,nu plateste pensia alimentara....etc....cum as putea convinge instanta?
Motivati cum credeti dvs.
Nu cred ca veti reusi.

am dorit sa ma sfatuiasca un avocat,dc asta e sfatul dvs.....motivati cum vreti......
dvs imi spuneti ca nu am nici o sansa in conditiile date sa am o familie,sa fiu langa sotul si copilul meu?ca trebuie sa renunt ori la sot ori la copil?
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Nu, nu trebuie sa cereti sa exercitati singura autoritatea parinteasca , ci sa schimbati locuinta copilului acolo unde vreti, sa cereti ca hotararea ce se va pronunta sa suplineasca acordul tatalui pt ca domiciliului copilului sa fie la dvs acolo unde va mutati cu munca.
In subsidiar modificarea programului de vizita astfel, .. mai toata vacanta de vara la tata sau cum va ganditi sa compenseze alea doua week-end-uri lunare.

Puteti cere ca locuinta copilului sa fie stabilita la tata si cred ca asa veti obtine acordul tatalui sa plecati cu tot cu copil.. sau il vrea el ?
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
gi-jane2, moderator

tatal nu are program de vizita....
el nu vrea ca eu sa plec din tara,fapt dovedit in nenumarate randuri....dc credeti ca e cazul o sa va explic
eu am acel numar de asigurare nationala in baza caruia pot lucra ca persoana fizica autorizata,ca self -employd,deci nu am un loc de munca,dar sotul meu are un contrct de colaborare cu o firma
dc cer suplinirea acordului tatalui avand in continuare custodie comuna,nu ma voi lovi de aceasta problema cand va trebui sa-l incriu la scoala etc,nu e vorba numai de trecerea frontierei
ma intreb...este singurul caz?chiar nu e posibil sa-mi pot creste cpilul in alta tara?sunt absolut stupefiata de raspunsul primit astazi,in care justitia ma pune efectiv sa aleg intre sot si copil......
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Conteaza ce nu vrea.. sa plecati dvs sau sa-i plece copilul.
Nu ziceam de trecerea frontierei , ci de schimbarea domiciliului.

Alte discuții în legătură

Minor cu domiciliul la mama. cum poate fi lăsat în grija bunicii pe timpul plecării din țară, fără a putea fi luat de tata? cocoseibar cocoseibar Buna seara ! Logodnica mea a fost casatorita,a divortat si vrea sa vina la mine in U.K. Cum poate sa obtina procura cu imputernicire pentru mama ei? Vrea sa ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program de vizitare minor pe motiv ca minorul nu doreste acest lucru davinia davinia Buna ziua, incerc sa va prezint situatia cu anumite detalii si v-as ruga sa ma sfatuiti cu privire la modul de solutionare. In urma cu 6 ani am divortat de ... (vezi toată discuția)