avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire de la parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire de la parinti

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii.Socrii mei, cu care nu am avut o relatie foarte apropiata de la inceput, dar acum e mai ok au casa cu etaj si mansarda.Vara asta ei si-au construit o anexa in care vor sa locuiasca cu cumnata mea si vor sa ne lase noua etajul si mansarda casei, sa ne facem noi toate utilitatile necesare pentru a putea locui.S-a pus problema de acte, pentru a avea o siguranta ca intr-o zi dupa ce voi investi acolo sa nu ma dea afara, pentru ca in ziua de azi se intampla multe, plus ca, cumnata mea e necasatorita si cine stie cu cine se va casatori si va avea si ea cine stie ce pretentii, desi pentru ea au zis ca lasa anexa noua.Eu sunt Toma necredinciosul #-o si as vrea sa stiu daca legal este vreun document care se poate face, un acord ceva la notar sau nu stiu, ceva sa imi ofere o siguranta pana ne vor da totul cu act de vanzare cumparare.Noi am vrea sa ne apucam sa investim bani acolo dar am vrea ceva sa avem ca si suport de siguranta.Este ceva?Va multumsc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 10:23, 22 Iunie 2013
Faceti mai intai toate actele, inclusiv contractul de vanzare sau de donatie si dupa aceea incepeti sa investiti bani. Din experienta va spun ca odata cu trecerea anilor oamenii uita intelegerile verbale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada investitie in casa parintilor Daniel33 Daniel33 buna ziua mama mea detine o casa pe care am reparat o si extins o eu. decizia a fost luata in comun in familie, dar cum se zice paza buna trece primejdia ... (vezi toată discuția)
"investitii" facute doar de unul dintre copii mostenitori aniela parvu aniela parvu Buna ziua, Problema este urmatoarea: doi frati cu ambii parinti care traiesc - unul dintre ei decide sa faca o \"investitie\" pe terenul parintilor (6500 ... (vezi toată discuția)
Ce fel de contract? sirbu elena sirbu elena Am si eu urmatoarea speta. O persoana vine cu un bun imobil al carei proprietar si este si il pune in comun cu o alta persoana care vine cu banii si aduce ... (vezi toată discuția)