avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

daca soacra da o suma de bani norei pentru ca fiul ei nu era in tara si aceasta mai pune alti bani si cumpara o garsoniera pe numele ei pe actul de cump/vinzare apare numai ea dar casatorita.Fiul la decesul mamei trebuie sa raporteze suma data norei sau pretul de vinzare al garsonierei la masa succesorala a mamei.Mentionez ca soacra norei nu apare in actul de vinzare/cump.E o donatie cu raport sau cu scutire de raport. Va multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Duminică, 23 Iunie 2013
codin12, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
codin12 a scris:

daca soacra da o suma de bani norei pentru ca fiul ei nu era in tara si aceasta mai pune alti bani si cumpara o garsoniera pe numele ei pe actul de cump/vinzare apare numai ea dar casatorita.



Daca garsoniera a fost cumparata in timpul casatoriei, se considera bun comun al sotilor, chiar daca pe contract este trecuta numai un singur sot.


codin12 a scris:


Fiul la decesul mamei trebuie sa raporteze suma data norei sau pretul de vinzare al garsonierei la masa succesorala a mamei.Mentionez ca soacra norei nu apare in actul de vinzare/cump.E o donatie cu raport sau cu scutire de raport. Va multumesc pentru raspunsuri.



Donatia trebuie sa rezulte dintr-un inscris autentificat sau nu la notar.

Scutirea de raport a donatiei trebuie mentionata in mod expres in acel inscris.

In lipsa mentiunii se considera o donatie pur si simplu.
Deci ce raporteaza suma de bani primita de sotia lui sau pretul de vinzare care l/a incasat cind a vindut garsoniera. Aceasta e intrebarea mea A primit un dar manual 4000 de lei a mai pus 2000 si a cumparat garsoniera sotia. A vindut cu 40000 ce raporteaza 4000 sau 40000.
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2013
codin12, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E vorba de o donatie de 4000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare contestat george201011 george201011 Salutare... Sunt nefericitul posesor impreuna cu sotia al unui apartament cumparat de la socrii sotia mai are 4 frati din care unul ameninta cu judecata ... (vezi toată discuția)
Anulare donatie bani GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, ma intereseaza si pe mine cum se poate anula o donatie de bani dupa un an de zile? Problema sta in felul urmator : parintii iau donat fratelui meu ... (vezi toată discuția)
Bun comun sau bun propriu alejandra alejandra sunt casatorita si locuim intr-o garsoniera care e proprietatea fratelui meu si de curand am primit niste bani de la parintii mei astfel incat vanzand ... (vezi toată discuția)