avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa mama
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa mama

fratele s-a preyentat la notar s-a obtinut certificatul de calitate de mostenitor acum 3 ani ,,masa succesorala fiind declsasrata inexistenta. Ulterior fratele vine cu un proces si un testament al mamei , prin care aceasta i-ar fi lasa bunuri viitoare. si-a dat sora în judecata, s-a respins motivul lipsa timbrajului . .Acum supa 3 ani tot amenința ca v-a timbra si v-a cere tot .Este avocat, si spune ca vinde dreptul litigios. Dupa decesul mamei la circa 5-6 luni fratii au mostenit o suma de bani de la bunica lor pe care au au împărțit-o de comun acord in cote parți egale dar prin intermediul altor persoane ,deoarece fratele si-a vindut dreptul dobândit de la fondul proprietatea iar sora le-a împărțit cu alte persoane ,respectiv mandatarii fratelui .El inventeaya ca nu a stiut de existenta testamentului ,samd .minte desigur de îngheață apele ,dar mai exista un testament in care se impart bunurile viitoare jumate jumate intre frati .Repet la data decesului mamei masa succesorala era 0 X-(X-(
mostenirea fiind ulterioara din partea bunicii de mama .Va rog frumos sa ma ajutati pt ca fratele vrea sa ne lase pe drumuri pe minde si sotul meu paraliyat .multumesc mult /
Mostenirea ramasa de pe urma bunicii se va impartii in mod egal intre copiii acesteia daca mai sunt in viata.

Nepotii de fii, vor veni la dezbaterea mostenirii bunicii, prin reprezentare, si vor culege mostenirea in cotele ce ar fi revenit copiilor bunicii daca acestia ar fi trait.

Mostenirea ramasa de pe urma mamei se va impartii in mod egal intre toti copiii acesteia.

Chiar daca exista testament, acesta nu poate incalca rezerva succesorala a mostenitorilor rezervatari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi succesorale vasilicablanita vasilicablanita Daca la moartea tatalui copiii au renuntat in totalitate la mostenirea revenita lor in favoarea mamei, la moartea acesteia , copiii renuntatori pot reveni ... (vezi toată discuția)
Succesiunea baciu mihaela baciu mihaela vreau sa stiu ce se poate face in cazul in care un mostenitor nu vrea sa se prezinte la succesiune! dar sa va prezint cazul meu mama mea a decedat acum o ... (vezi toată discuția)
Moștenire - fără copii, un singur frate în viață, diverși nepoți Ssarmiss Ssarmiss Cristos a înviat! Cine are cunoștințe și un minut liber, îmi poate spune cine și ce moștenește după decesul unui bătrân care (cred că) nu a lăsat ... (vezi toată discuția)