avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membru fondator...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membru fondator...

In ceea ce priveste statul membrilor fondatori dintr-o asociatie non profit care sunt drepturile si obligatiile acestora in afara celor stabilite prin statut? Dreptul de a fi membru fondator se transmite prin mostenire? Ce alte modalitati legale exista de a transmite mai departe acest drept sau cum poate renunta un membru fondator la aceasta calitate in favoarea altui membru fondator dintr-o asociatie sau fundatie sau a unei persoane din afara acestora? Exista vreo prevedere legala care sa stipuleze raspunsul la intrebarile mai sus mentionate?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:04, 17 Ianuarie 2019
Este vorba doar de interpretare... atita timp cit nu exista ceva concret ma indoiesc ca cineva sa aiba puterea de asi asuma raspunderea (tipic pe la noi). O cale simpla si sugerata pentru un militar de a iesi din acesta situatie- si a evita aceasta postura- este de a numi pe altcineva... Si atunci unde ne este coloana vertebrala daca intotdeauna cautam subterfugii... Legea este aceeasi pentru toti...depinde cine o interpreteaza. Cu alte cuvinte cred ca datorita vitezei cu care traim am pierdut de mult spiritul legii iar ceea ce avem este doar litera ei. Va multumesc pentru intelegere.
Ca sa poti face parte dintre membrii fondatori ai unei societati, ai unei cooperative, pe certificatul de cazier fiscal trebuie sa apara 0, peste tot? De exemplu, daca iti platesti impozitele dupa 31.03, ori, partial(cu sensul ca platesti primul semestru, pana pe 31.03), ori total(cu sensul ca platesti dupa 31.03, impozitul intreg), are vreo repercusiune asupra participarii la infiintarea unei cooperative, ca membru cofondator?
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2018
Dalea Robert, utilizator
Ca sa fii asociat sau administrator intr-un SRL, sa fii fondator la o asociatie, sa te faci PFA etc. trebuie sa nu ai fapte inscrise in cazierul fiscal. Acolo se inscriu infractiuni si contraventii anume prevazute in legislatia privind cazierul fiscal, si e vorba de fapte grave. O intarziere in declararea si / sau plata unui impozit pe venit de exemplu sau unor contributii sociale, chiar daca duce la plata unei amenzi si la ceva majorari, nu e de natura sa fie inscrisa in cazierul fiscal.... Mai grav e nedepunerea de anumite declaratii la firme, unde fiscul o poate declara inactiva fiscal si atunci se alege cu cazier fiscal si firma si administratorul....
Buna ziua,

Poti fi membru fondator pentru mai mult de o asociatie?

Multumesc!
pentru oricate asociatii doriti. Nu exsita nicio limitare legala, nu e ca la SRL , unde exista niste restrictii (dar numai cand vrei sa fii asociat unic, caci in asociere cu altii poti fi in oricat de multe SRL)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la calitatea de fondator al unei fundatii. Gimilescu Gimilescu In cazul unei fundatii care are un singur fondator, iar acesta doreste sa renunte la calitatea de fondator, este posibil acest lucru? Daca da, care este ... (vezi toată discuția)
Schimbare membru fondator / presedinte puuv puuv Buna ziua, La infiintare am facut urmatoarele: acord de asociere intre cei 3 membri fondatori depus fiecare in banca aportul initial gasit un ... (vezi toată discuția)
Excludere membru fundatie serbanmoga serbanmoga Buna ziua, Imi puteti spune va rog care e procedura de excludere a unui membru dintr.o fundatie, care ar fi etape si costurile si ce taxe implica....sau ... (vezi toată discuția)