avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pedeapsa risca un medic pentru detinere de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pedeapsa risca un medic pentru detinere de stupefiante( morfina)?

Buna seara.
Sunt medic rezident, actualmente in concediu de maternitate. In urma cu un an am ridicat din farmacie, pe baza unor retete legale, o anumita cantitate de morfina, pentru tatal meu ce suferea de cancer in faza terminala. Dupa decesul acestuia au ramas cateva cutii de medicamente pe care nu le-am returnat in farmacie, desi ar fi trebuit, din diverse motive personale(sarcina avansata, tulburare depresiva, etc). Le-am aruncat pur si simplu intr-o cutie in fundul unui dulap si am uitat de ele. In urma cu cateva zile, sotul meu a folosit o parte din aceste tablete de morfina, intr-o tentativa esuata de suicid. Politia a sosit la fata locului, a ridicat pastilele si a intocmit proces verbal. Intrebarea este: mi se va intocmi dosar penal pentru detinere de droguri de mare risc? Imi pot pierde dreptul de libera practica pentru asta? Pot fi condamnata la inchisoare si daca da, cat de mare este pedeapsa?
Cel mai recent răspuns: liliana11 , utilizator 02:11, 28 Iunie 2013
Legea 143/2000:
(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

O pedeapsa exacta e greu de anticipat, se va tine insa cont de circumstantele atenuante.
In cazul recunoasterii faptei si a lipsei antecedentelor, se poate da si o pedeapsa cu suspendare, in anumite conditii, sub control judiciar. Aceasta este varianta cea mai optimista.
Mai pesimist privind, pot fi cativa ani de detentie.

Banuiala mea este ca se retrage si dreptul de libera practica...
Sa speram ca nu ati dat informatii prea multe si ca nu ati semnat nimic...prin care recunoasteti, mai mult decat ca ati predat -primit niste pastile

ati putea sa sustineti ca nu stiti de unde sunt medicamentele, ca nu ati stiut de ele,

as spune ca tatal dvs le-a lasat acolo, si ca dvs nu stiati ce reprezinta. Nu erau ale dvs, si nu le-ati luat dvs

E adevarat ca v-ati pus amprentele pe cutii, dar ca nu din culpa dvs se aflau in dulap, ci a tatalui bolnav, care le-a lasat ultimul acolo.
angajati avocat specializat in dreptul penal si lasati povestile de mai sus in care va spune sa recunoasteti fapta ca beneficiati de reducere.pe articolul de lege e incadrata aproape orice operatiune privind drogurile insa restul detaliilor le discutati cu avocatul...
Medicamentele, totusi, nu sunt droguri deoarece e vorba de sanatatea cuiva...!
Medicamentele erau ale tatalui defunct... nu ale dvs
Tatal defunct nu folosea droguri, ci morfina medicinala.
Nu cred ca detinerea de morfina medicinala este infractiune.
Sotul trebuia sa le arunce sau sa le duca la un centru farmaceutic, atunci cand le-a descoperit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa pentru speta prezentata danaionic danaionic Daca esti prins in timp ce ridici un pachet cu 12 kg de cannabis si mai ai si cultivat 77 de plante intr.o padure cu alti 3 ce pedeapsa poti primi ? (vezi toată discuția)