avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene certificat producator versus pfa / II
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene certificat producator versus pfa / II

Buna ziua,

Daca ati puteti sa ma ajutati si pe mine cu cateva lamuriri, in ceea ce priveste accesarea fondurilor europene pe masura 121.

In acest moment eu vand marfa pe baza certificatului de producator acordat de primarie.
Din ghidul solicitantului pentru masura 121 am vazut ca o persoana fizica trebuie sa se angajeze sa devina PFA, II, SRL ... sau un alt tip de societate intr-un anumit interval de timp.

Ceea ce as vrea sa stiu sunt diferentele intre o persoana fizica care produce produse agricole pe baza de certificat de producator si o persoana fizica autorizata /II care produce produse agricole.

Nelamuririle mele sunt legate de taxele/impozite care trebuiesc platite, evidenta platilor, trebuie sa emit bon fiscal, TVA.
Am vazut ca sunt si niste norme fixe de impozitare.

Pe certificatul de producator sunt trecute toate persoanele din familia mea care lucreaza pentru crearea acestor produse.
Daca sunt Pfa sau II va trebuie sa angajez membrii familiei ca salariati?

Nu inteleg exact ce presupune de procesul plecand de la productiea produsului pana la vanzarea lui pe piata pentru o persoana fizica autorisata sau un II.

Multumesc,
Daniel
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 08:52, 27 Iunie 2013
Eu recomand sa infiintati Intreprindere familiala, astfel veti lucra impreuna si veti imparti impreuna beneficiile. Despre IF , OUG 44/2008 , de la art 28, cititi aici:
[ link extern ]
Diferentele sunt:
-inregistrarea la ONRC
-inregistrarea la finante care va vor calcula contributiile functie de norma de venit, sunteti asigurati in sistemul asig sociale, sanatate.
Inscrierea in scopuri de TVA nu este obligatorie daca veniturile dvs sunt mai mici de 60.000 euro, cred.
Pentru finantare trebuie sa respectati conditiile din ghidul solicitantului privind dezvoltarea exploatatiei.

Pentru a raspunde la ultima intrebare ar trebui sa stiu care sunt produsele pe care le produceti
Multumesc pentru raspuns.

Produsele pe care le produc sunt legume.
Procesul de la productie pana la vanzare se refera la pregatirea terenului, insamantarea, sapat,udat, coacere, cules, depozitare, selectare, impachetare, vanzare sub formele pe care le agreati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,care este forma de organizare potrivită pentru vânzarea ... ValerieG ValerieG Buna seara,care este forma de organizare potrivită pentru vânzarea legumelor din grădina proprie ? Menționez ca vânzarea trebuie realizată prin ... (vezi toată discuția)
Pfa producator agricol + legea 145/2014 Cosmin_S Cosmin_S Buna ziua, Va rog, in masura in care este posibil, sa-mi oferiti cateva pareri privind urmatoarea speta. Sunt producator agricol de aproximativ 20 ani, ... (vezi toată discuția)
Contabilitate la o ferma de crestere vaci cu lapte AlinaMihai13 AlinaMihai13 Buna ziua, Indraznesc sa va deranjez deoarece am remarcat ca aveti experienta practica in evidenta contabila la ferme. Am un control la o ferma de vaci ... (vezi toată discuția)