avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizaþie de construire pentru gard
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizaþie de construire pentru gard

buna ziua .am construit un gard nou pe locul celui vechi .am depus la primaria , inaintea construirii cerere pentru autorizatie de constructie .acestia mi'au raspuns ca daca aduc modificari la cel preexistent , nu mai trebuie autorizatia , asa ca nu am mai procedat la procurarea acesteia .acum , cei de la primaria imi cer autorizatia de constructie pentru gard .tin sa mentionez ca gardul e la tara , iar proprietatea mea e intabulata .eu m'am uitat pe legea 50/1991 , art 11 .problema e ca gardul cel vechi era din scandura , cel nou e din piatra .ce fac in aceasta situatie ?.
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 13:41, 26 Iunie 2013
intrati in legalitate, post factum, urmand aceeasi pasi pe care ar fi trebuit sa-i parcurgeti in vederea obtinerii autorizatiei inainte de schimbarea gardului.
chiar daca nu ati schimbat locul gardului, dar ati schimbat materialele din care acesta est confectionat ,legea obliga la dobandirea autorizatiei.
Ca sa evitati o posibila amenda, folosit-va de demersurile anterioare pe care le-ati facut in vederea autorizarii si,daca este scris, de raspunsul celor de la primarie.
dar gardul a fost deja construit .pot sa cer autorizatia de constructie pentru ceva care e deja construit ?!.va multumesc ca mi-ati raspuns de prima data , as fi recunoscator sa imi raspundeti inca o data , e o problema foarte importanta pentru mine .tin sa mai mentionez ca gardul cel nou a fost facut pe fundatia celui vechi .
Atata vreme cat ati scris dv in prezentarea situatie ca cei de la primarie va cer autorizatia de constructie gard,(acum dupa constructie, caci inainte de constructie v-au zis ca nu aveti nevoie) eu nu am vazut alta solutie sa le-o aratati decat dobandind acea autorizatie.
Ca sa evitati pe viitor ca primaria sa se mai trezeasca din cand in cand si sa va ceara actul de care initial v-a zis ca nu aveti nevoie ,formulati in scris , catre primarie , o solicitare de raspuns privitor la situatia dv,adica daca aveti un gard din lemn pe care vreti sa-l inlocuiti cu unul din piatra, este necesar sa dobanditi autorizatie de constructie. Formulati-o in dublu exemplar, depuneti-o prin registratura.Ptr ca ati solicitat informatii in legatura cu necesitatea dobandirii sau nu a autorizatiei de constructie in situatia cu care va confruntati, se exclude intentia dv de a frauda legea (privind disciplina in constructii),si ,solicitand solutia primariei, pasati mingea in curtea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda primarie refuz demolare baraca de lemn silversentinel silversentinel Buna. Am o nelămurire. Avem o baraca din lemn, fara fundatie care este amplasata chiar lângă gardul vecinilor. Problema este ca ei și-au clădit o ... (vezi toată discuția)
Mă numesc szalai dionisie cu domiciliul în odorheiu secuiesc ... Szalai Dionisie Szalai Dionisie Mă numesc Szalai Dionisie cu domiciliul în Odorheiu Secuiesc .Stau într-o stradă marginală.Gardul de la fațada imobilului construit din lemn (stăpi ... (vezi toată discuția)
Modificare gard, autorizatie de construire expirata - ce pot face? mihai-giurgiu mihai-giurgiu Buna ziua ! Sunt proprietarul unui imobil la care imprejmuirea / gardul nu corespunde cu ceea ce era prevazut in proiect. Imobilul a fost cumparat de la un ... (vezi toată discuția)