avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Amenda primarie refuz demolare baraca de lemn
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Amenda primarie refuz demolare baraca de lemn

Buna. Am o nelămurire. Avem o baraca din lemn, fara fundatie care este amplasata chiar lângă gardul vecinilor. Problema este ca ei și-au clădit o terasa lipita de aceasta baraca iar acum cer demolarea constructiei noastre pentru a putea izola partea dinspre noi. Intre cele doua nu exista spatiu aproape deloc ei intrand chiar pe terenul nostru cu cu aproximativ un metru.

Ideea e ca nu dorim demolarea din moment ce ei au construit dupa noi si si au făcut-o asa aproape de a noastra. Se poate primi amenda pentru refuz de demolare? A fost un reprezentant al primăriei care a spus ca putem primi amenda daca nu o demolam. Totul a fost doar verbal fara a primj cva cerere in scris de demolare. Ideea e pe de o parte ca daca nu necesita autorizație de construcție o asemenea debara de ce ar putea cere sa fie demolata. Pe ce temei?

In mod normal ar fi trebuit dati in judecata vecinii pentru ca s-au bagat cu casa si anexa (terasa) la noi pe pamant la masuratoare efectuata iesind mai puțin decat trebuia. Dar am acceptat situatia asa fara a ne complica.
Singura problema e daca se poate primi amenda sau nu. Ei vor sa faca si un gard nou si sa izoleze o parte a cladirii dar s-au bagat cu acea parte pana la noi, deci normal ca nu mai au spatiu. Toate cladirile lor au fost făcute dupa ale noastre. Mai era si un atelier care a fost demolat pentru ca au sapat sub fundatie cand au construit ei casa si s-a deteriorat. A ramas doar o anexa din lemn

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 09:50, 31 August 2014
Stimat forumist,

Din punctul meu de vedere puteți nu numai fi amendat, cât și, mai mult, construcția dvs, obținută fără autorizație de construcție poate fi demolată.

Din câte cunosc sunt incidente prevederile Legii nr.50 din 29 iulie 1991, republicată.

Cu stimă.
Ceea ce este de neanteles ,daca vecinii au construit cu autorizatie, de ce nu au lasat limita legala de 60 cm de la limita de proprietate?Parerea mea este ca ar trebui sa faceti o sesizare la primarie in acest sens si chiar si pentru gard au nevoie de autorizatie de construire. Este adevarat ca daca magazia este fara autorizatie v-o poate demola, dar depinde cand este facuta, se aplica legile in vigoare la data construirii; puteti primi amenda si pentru demolare fara autorizatie !
Acaretul respectiv e vechi de zeci de ani de pe vremea bunicilor. Nu e nevoie de autorizatie pentru asa cva. Nu are fundatie e doar simplu făcut din scanduri un schelet direct pe pamant. Si daca trebuie autorizatie cu siguranță exista dar eu din cate stiu nu e cazul. Oricum la noi totul e in regula legal pentru ca asa cum.ziceam is demult construite. Motivul demolarii nu e lipsa autorizatiei ci faptul ca ii incomodează pe vecini in izolarea anexei respective si astfel cei de la primarie au recomandat demolarea. Casa lor si anexa respectiva nu exista la vremea aia. Intrebarea corecta e intradevar dc nu au respectat distanta? Trebuiau intradevar luate masuri dar locatia are o casa veche batraneasca si nu avea rost sa ne complicam in conditiile in care nu vrem sa investim in locatia respectiva.
Ideea e ca nu dorim momentan demolarea pentru ca au pretentii ca sa se mai bage inca la noi cu gardul pe motiv ca nu au loc destul. E posibil ca ei sa nici nu aiba aprobare cel putin pe anexa respectiva.
Ei ar putea face gard si in situatia de fata dar vor sa se mai bage si ii incurca baraca respectiva. Nu am vrea sa initem acțiuni in instanta pentru ca asa cum.ziceam nu merita efortul momentan. Ideea ar fi sa faca ei gardul pe locul celui vechi. Partea din spate a baracii a fost demontat tocmai ca sa aiba mai mult acces dar nu le convine.
Ideea simpla fara a se devia de la subiect e cum ar putea primaria sa te amendeze pentru asa cva? Avem toaate actele necesare si masuratori cum s-au bagat pe terenul nostru. Se si vede cum.au sapat sub gard ca sa poata face casa. Apropo ideea principala pentru care vor sa faca gardul e ca le intra apa in casa fiind mai jos la ei ca la noi si desigur neavand nici un sant de drenaj in spatele casei nimic.
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2014
silversentinel, utilizator
Cum v-am scris mai sus, faceti o sesizare la primarie in care specificati ca v-a incalcat limita de proprietate si au stricat gardul(solicitand sa ii oblige sa faca gardul pe locul celui vechi), primaria va trimite pe cineva sa constate si o sa va trimita un raspuns in scris(posibil sa le dea un avertisment sau o amenda), daca nici dupa aceea nu raman pe proprietatea lor nu aveti cum sa ii opriti sa intre pe proprietatea dvs. dacat in instanta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru o magazie si un gard ....sunt in tribunal danacoman danacoman Buna ziua tuturor ! Am nevoie de un sfat care m-ar putea ajuta sa ies cu bine din urm. situatie: in anii 2008-2009 am construit FARA AUTORIZATIE o anexa ... (vezi toată discuția)
Gard despartitor intre proprietati 040779 040779 Buna. In anul 2004 am facut un gard despartitor intre mine si vecinul meu. Acest gard este facut pe proprietatea mea si vecinul a sesizat primaria in legatura ... (vezi toată discuția)
Am construit o camera de 35 m2 (garsoniera)fara autorizatie de constructie 25mihai 25mihai Buna ziua, Am construit o casa fara autorizatie de contructie si fara nimic,acum 2 ani am turnat fundatia si am tras apa si canalul in ea si acum o luna am ... (vezi toată discuția)