avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna dupa concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna dupa concediu medical

un salariat care a avut concediu medical din ianuarie 2013 pana in iunie 2013,solicita concediul de odihna incepand cu luna iulie...se poate acorda?!
multumesc!
Cel mai recent răspuns: validunca , utilizator 12:21, 26 Iunie 2013
Da, i se poate acorda Co.

Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Aceasta dispozitie legala nu mai este aplicabila, in ceea ce priveste concediul medical, dupa ce Curtea Europeana de Justitie, printr-o hotarare preliminara pronuntata la data de 20 ianuarie 2009, a dat o interpretare a dispozitiilor art. 7 din Directiva 2003/88.

Concediu medical nu mai afecteaza durata CO.
Detalii gasiti aici:
[ link extern ]

www.avocatnet.ro/content/art...
Multumesc
Dar, din ce am citi , nu-mi pot da seama daca se poate acorda integral ,CO?
Practic nu a lucrat nici macar o zi;poate pana la sfarsitul anului sa mai beneficieze de concediu medical....atunci?!
Poate sa ia intreg CO .
MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical modifica durata concediului de odihna? monik780401 monik780401 Buna ziua. As vrea sa stiu cate zile de concediu de odihna (28 zile anul trecut) voi avea dupa un concediu medical de 90 zile.Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu medical calexe calexe este legal ca unele firme sa scada din zilele de concediu de odihna, cele de concediu medical ? dupa bunul lor plac la 2- 3 zile cm ,scad 1 zi de co . (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in anul nasterii Marialuiza23 Marialuiza23 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti care este modul de calcul pentru acordarea concediului de odihna in anul nasterii, dar si in cel in care ma voi intoarce. Eu ... (vezi toată discuția)