avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical dupa concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical dupa concediu fara plata

buna ziua
am fost in concediu fara plata 1 an,timp in care contractul meu de munca a fost suspendat.As dori sa stiu cand,si daca imi pot lua concediu medical,intrucat,mi-am fracturat mana,,.Ar trebui sa reincep munca in data de 5 iulie cand mi se termina concediul fara salariu.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:57, 26 Iunie 2013
Depinde de codul de pe certificatul medical. Conf art 9 OUG 15/2005 asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă, fără condiţii de stagiu de cotizare, în cazul urgenţelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor şi SIDA.
Chiar daca aveti CIM suspendat pt CFS(cu acordul partilor), in caz de incapacitate temp de munca, fiind o suspendare de drept, aceasta prevaleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical in prima luna de angajare ramona_i ramona_i Buna ziua! Pe data de 6 aprilie 2010 am fost angajata la o firma, iar pe data de 3 mai 2010 am intrat in concediu medical deoarece am descoperit ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediu medical mihaela_gabriela mihaela_gabriela Buna ziua, am angajat o persoana, incepand cu 03/06/2015 iar in data de 29/06/2015 a fost internat pentru hepatita virala acuta de tip b... i se plateste ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cod 14 busubianca busubianca Pentru o persoana care este angajata de 1 luna, nu indeplineste stagiul de cotizare de 6 luni in firma, dar are concediu medical din luna urmatoare cu codul ... (vezi toată discuția)