Eu lucrez intr-o institutie publica si nu sunt contabil si nu am nici un fel de studii in domeniu. Cu toate acestea, pentru simplul fapt ca intocmesc niste state de plata pe un suport electronic, sunt pusa sa fac si ordinele de plata. Chestia e ca nu semnez nicaieri de intocmirea,sau verificarea lor. Le prezint contabilului sef care le da mai departe serviciului contabilitate.Scrie undeva cui ii revine aceasta sarcina ? E normal ca orice salariat sa faca ordine de plata si din cand in cand sa mai fie pus sa le si inregistreze in registrul de evidenta ?
Sarcinile de servicu ar trebui sa fie precizate clar in fisa postului pentru ca fiecare angajat sa cunoasca atributiile care ii revin. Si dvs. ar trebui sa aveti o astfel de fisa a postului care sa va stabileasca competentele.
Daca sunt ordine de plata pt "taxele” aferente salariilor nu e neaparat gresit sa le intocmiti dv. Daca tot intocmiti shtate de plata (desi nu sunteti contabil si nu aveti studii in domeniu) se presupune ca e in regula sa intocmiti si ordinele de plata (electronic sau manual)... Daca nu calculati dv salariile nu e neaparat ilegal sa copiati cifrele si pe ordinele de plata. De semnat – si eventual verificat corectitudinea – le va semna – si verifica – persoana imputernicita.
Dar, dupa cum scrie dl Sorin, ar trebui sa aveti o fisha a postului in care sa fie specificate atributiile...
Nu vreau sa fiu rautacios dar daca sunteti totusi platita sa faceti aceste OP-uri si luati salariu pentru timpul acordat lor, de ce sa fie o problema chiar nu ne place munca deloc?
Nici eu nu vreau sa fiu rautacioasa. Dar cum ramane cu cel care trebuie sa le faca?Primeste bani de pomana pentru treaba asta ? Ca nu-i imparte cu mine.Iar eu chiar nu sunt platita sa fac asta, ci mi se impune.:(
Fisa postului
elenadragan
Lucrez intr-o institutie publica, sunt contabil cu studii medii iar fisa postului este mai incarcata decat ce a contabilului sef , nu mai spun ca in cadrul ... (vezi toată discuția)