avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat cu 4 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat cu 4 ore

daca sunt la un program de 4 ore pe zi ce dezavantaje voi avea in caz de ,boala,somaj,pensionare?patronul sa nu plateasca la stat ,imi zice ca nu ma afecteaza cu nimic,doar am vechime in munca..peste 20 de ani.!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 20 Septembrie 2018
Daca salariul de incadrare va fi mai mare decat salariul minim(pentru 8 ore), nu prea vad dezavantaje.Concret daca veti fi incadrat cu program de 4 ore si un salariu de 1000 lei/luna, veti avea aceleasi contributii de plata ca si un salariat cu norma intreaga si salariu de 1000 lei/luna.
@ myr

Potrivit art.106 alin.1 C.mun., salariatul incadrat cu contract de munca cu timp partial se bucura de drepturile salariatilor cu norma intreaga, in conditiile prevazute de lege si de contractele colective de munca aplicabil.
Asadar:
- timpul partial al contractului de munca nu influenteaza stagiul de cotizare la sistemul public de pensii si nici vechimea in munca
- timpul partial al contractului de munca nu influenteaza durata CO

In cazul somajului , timpul de munca partial influenteaza stagiul de cotizare. Astfel, potrivit Legii nr.76/2002, art.17 alin.1 ind.2, pentru persoanele încadrate cu contract individual de muncă cu timp parţial, stagiul de cotizare prevăzut la alin. (1) lit. a) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat, prin cumularea stagiilor realizate în baza contractelor individuale de muncă cu timp parţial.

De asemenea, stagiul minim de cotizare - 12 luni - pentru a se putea benefica de somaj este stabilit pentru o durata a timpului de munca de 8 ore./zi.
Astfe, in cazul unui c.i.m. cu 4 ore/zi , stagiul de cotizare pentru somaj este de 24 de luni, echivalentul celor 12 luni cu norma intreaga
am 800 ron ,de un an ,si acum cu marirea de la 1 iulie nu se va da nimic ,voi ramine la fel
Asa este posibil.
freeelis a scris:

De asemenea, stagiul minim de cotizare - 12 luni - pentru a se putea benefica de somaj este stabilit pentru o durata a timpului de munca de 8 ore./zi.
Astfe, in cazul unui c.i.m. cu 4 ore/zi , stagiul de cotizare pentru somaj este de 24 de luni, echivalentul celor 12 luni cu norma intreaga


in acest caz, c.i.m. 4 ore/zi, ADEVERINTA - ANEXA Nr.14 (ANEXA nr.26 la norme) cum se completeaza (pentru cate luni)?

pentru ca in "NOTE" avem :

"Se completeaza descrescator pentru maxim 12 luni de la data încetarii raporturilor de munca sau de serviciu pentru care angajatorul a virat la bugetul asigurarilor pentru somaj sumele reprezentând contributiile prevazute de lege."

Alte discuții în legătură

Concediul medical la 2 angajatori VLADUTZA07 VLADUTZA07 In cazul in care am 2 contracte de munca, unul cu norma întreaga începând cu 01.11.2017 și unul cu timp partial din 01.08.2018 ( la angajatori diferiți) ... (vezi toată discuția)
Somaj si pensie- intrebare Pop Cristina Pop Cristina As vrea sa aflu va rog daca cumva suspendarile contractului de munca , concediile de studii si contractul de munca facut doar pe 2 ore de munca afecteaza la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . sunt angajat in 2 locuri . unu de 20 de ore pe luna ... Danca dacian Danca dacian Buna ziua . Sunt angajat in 2 locuri . Unu de 20 de ore pe luna . Si unu de 8 ore pe zi 160 luna . Si am avut un concediu medical de 5 zile . La actualul ... (vezi toată discuția)