avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat cu 4 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat cu 4 ore

daca sunt la un program de 4 ore pe zi ce dezavantaje voi avea in caz de ,boala,somaj,pensionare?patronul sa nu plateasca la stat ,imi zice ca nu ma afecteaza cu nimic,doar am vechime in munca..peste 20 de ani.!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 20 Septembrie 2018
chiar daca a cotizat 48 luni?
Chiar daca a cotizat, perioada de referinta este de 24 de luni calculata de la data incetarii raportului de munca.
Buna ziua

As vrea sa intreb daca se poate: cate indemnizatie (CAS,CASS si CAM) trebuie platit dupa o persoana part time ,care urmeaza sa lucreze 4 ore pe zi la un alt angajator langa un job pe care o detine ca loc de munca baza, cu 8 ore pe zi, 40 de ore pe saptamana? La ambele locuri de munca lucreaza la salariu minim pe economie.
Multumesc.

Doamne ajuta!
OUG 158/2005
art. 33
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare.

In speta, indemnizatia pentru concediu medical se va plati de fiecare angajator in parte.

Norme de aplicare a OUG 158/2005
art. 58

(1) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situații dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator. În această situație primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalți angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul care a eliberat certificatul.

(2) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situații dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. B din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform acestei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, pentru fiecare loc de realizare. În această situație, atât primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical, cât și cele două exemplare în copii certificate de către medicul curant se prezintă spre calcul casei de asigurări de sănătate.

(3) Pe copiile certificate se va înscrie „Conform cu originalul“ și se va aplica parafa și semnătura medicului curant, precum și, după caz, parafa și semnătura medicului șef de secție, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.

(4) Persoanele prevăzute la alin. (1) și (2) au obligația respectării prevederilor art. 2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical la 2 angajatori VLADUTZA07 VLADUTZA07 In cazul in care am 2 contracte de munca, unul cu norma întreaga începând cu 01.11.2017 și unul cu timp partial din 01.08.2018 ( la angajatori diferiți) ... (vezi toată discuția)
Somaj si pensie- intrebare Pop Cristina Pop Cristina As vrea sa aflu va rog daca cumva suspendarile contractului de munca , concediile de studii si contractul de munca facut doar pe 2 ore de munca afecteaza la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . sunt angajat in 2 locuri . unu de 20 de ore pe luna ... Danca dacian Danca dacian Buna ziua . Sunt angajat in 2 locuri . Unu de 20 de ore pe luna . Si unu de 8 ore pe zi 160 luna . Si am avut un concediu medical de 5 zile . La actualul ... (vezi toată discuția)