Buna seara, am fost angajata la o firma cu sediul in Bucuresti eu sunt din Galati.
Intrebarea mea este, cum as putea intra in posesia cartii de munca care se afla la Ca sa de Pensii Sector 3 atata timp cat eu am trimis mai multe faxuri si i-am rugat sa o trimita la ITM Galati sau contra cost prin curierat.
Ideea e ca nici macar nu au avut bunavointa sa imi raspunda. :(
Multumesc.
am incetat raportul de munca la firma respectiva in 2011, in momentul de fata sunt angajata la o alta firma de 5 luni si mi s-a cerut dovada experientei in munca.
In acest sens, nu aveti decat sa va adresati Casei Nationale de Pensii Publice. In sesizare mentionati despre refuzul Casei de pensii a Mun. Bucuresti de a va remite carnetul de munca si a da curs solicitarii.
Cum ati aflat ca acesta se afla la Casa de Pensii?
Nu la asta m-am referit , ci la faptul daca v-ati adresat angajatorului sau ITM-ului in scris, iar acestia v-ati comunicat ca aveti carnetul de munca la Casa de Pensii.
Pana acum, in practica, nu am intalnit nicio situatie in care Casa de Pensii Bucuresti sa remita la domiciliu carnetul de munca al uei persoane.
Dvs aveti doua posibilitati :
- fie sesizati Casa Nationala de Pensii Publice. In sesizare mentionati si aspectele referitoare la refuzul C.P. Bucuresti de a va raspunde la solicitarea dvs.
- fie promovati o actiune in instanta impotriva acestei institutii.
Incepand cu 1 ianuarie 2011, data de la care carnetul de munca si-a incetat existenta, evidenta muncii se realizeaza doar electronic, prin intermediul registrului general de evidenta a salariatilor (ReviSal), reglementat prin HG nr. 500/2011.
p.s.
Intr-un raspuns adresat unui petent, Casa de Pensii a comunicat ca datorita lipsei de personal operatiunea de prelucrare si scanare a carnetelor de munca este ingreunata din lipsa resurselor pentru a finaliza prelucrarea si scanarea datelor, asa cum prevede legea.
Prin urmare, Casa de pensii retin aceste carnete de munca pana la finalizarea acestor operatiuni , iar angajatii, in functie de situatie, isi pot ridica carnetele de munca de la Casele de Pensii.