avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Majorare salariu minim cu 1 Iulie 2013
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Majorare salariu minim cu 1 Iulie 2013

majorarea salariului din 1 iulie 2013 se poate face prin decizie colectiva in cazul in care avem 8 sau 6 salariati cu salariu minim?....in acest caz decizia se transmite in Revisal in ziua in care o intocmesc....care ar putea fi....3 iulie??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:14, 1 Iulie 2013
Majorarea salariiilor aflate sub 800 lei se poate face prin decizie colectiva.

Referitor la termenul de transmitere a majorarii salarilor, in acest caz, parerile sunt impartite.
Vedeti aceasta discutie:
www.avocatnet.ro/content/art...
In opinia mea se poate intocmi si o decizie colectiva pentru majorarea salariului la 800 lei iar ca termen de transmitere la Revisal interpretam art.4 din HG 500/2011:

(2)Orice modificare a elementelor prevăzute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g)(g)salariul de bază lunar brut şi sporurile, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă;)
se înregistrează în registru cel târziu în ziua lucrătoare anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare prevăzut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicată. Excepţie fac situaţiile în care modificările se produc ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti sau ca efect al unui act normativ când înregistrarea în registru se face în ziua în care angajatorul se prezumă, potrivit legii, că a luat cunoştinţă de conţinutul acestora.


deci fiecare cum crede de cuviinta: in 20 zile lucratoare sau in ziua in care se prezuma ca angajatorul a luat la cunostinta de continutul actului normativ!

Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Termenul prevazut de art.4 alin.2 din HG nr.500/2011 este de 19 zile lucratoare si nu de 20 de zile lucratoare, in cazul intocmirii actului aditional.

Modificare intervine ca urmare a unui act normativ si nu ca urmare a unei negocieri intre angajator si salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face modificarea salariului minim pe economie pentru 2014 busubianca busubianca Bună ziua, Cum se face modificarea salariului minim pe economie? Dacă firma are 7 angajați, este suficientă o decizie colectivă, care să stipuleze ... (vezi toată discuția)
Salariul minim 2014 ataela1 ataela1 Va rog sa-mi spuneti daca pentru a modifica salariul minim pe economie al angajatilor,conf.HG 871/2013 trebuie facut un act aditional la CIM. Daca da,acesta ... (vezi toată discuția)
Salariu minim cu 1 febr.2013 stelach stelach Buna ziua, de clarificat: cu ce document se face actualizarea salariului minim, care este termenul pentru transmiterea in revisal, daca se aplica in mod ... (vezi toată discuția)