avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor in timpul vacantei judecatoresti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor in timpul vacantei judecatoresti

buna!as vrea sa stiu daca inaintez divortul in 2 iulie,va fii judecat in septembrie dupa terminarea vacantei sau mai devreme?daca nu am depus inca actele de divort si vreu sa plec la mama cu copilul de 1 si 7 luni,pot fi acuzata de parasirea domiciliului?precizez ca nu ne mai intelegem deloc,in fiecare avand loc certuri de fata cu copilul,situatie care nu este buna pt el si care pe mine m-a adus la capatul rabdarii.

Depuneti actele de divort si veti primi un termen dupa 1 septembrie care lui i se va comunica doar cu o luna sau trei saptamani inainte de prima infatisare . Am inteles ca divortul la notar este cam 700 ron si trebuie ca sa fiti de acord cu tot . Cand depuneti cererea de divort puteti specifica acolo ca v-ati mutat cu copilul in alta parte si cereti ca domiciulul copilului sa fie unde v-ati mutat si specificat motivele pt care ati parasit domiciliul . Puteti cere divortul din vina comuna si nu prea are importanta ca ati parasit domiciliul. Puteti divorta si fara avocat si taxa de timbru este sub 100 ron dar trebuie sa stiti sa va faceti cererea de divort , sa o motivati , ce sa cereti ( pensia de intretinere, numele pe care doriti sa il purtati dupa divort , programul de vizitare pt copil cu luare sau nu de la domiciliu , custodia , etc). Un avocat in orasul meu cere 1000 ron dar sunt si care cer mult mai mult ! O cunostinta a platit 5000 ron si pt recurs inca 1000 ron ( el a cerut recurs ca nu era de acord cu pensia de 350 ron pt copil ).
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2013
kyrakyra_65, utilizator
Si divortul la judecatorie se poate termina dupa 1 sau 2 infatisari daca sunteti de acord si ati ajuns la intelegere cu tot.Al meu a durat 2 luni( chiar daca nu ne-am inteles si am avut si martori si scrisoare de la autoritatea tutelara!) cu 4 infatisari in care am facut si partajul - in care am facut si tranzactia apartamentului ( apartamentul mi-a ramas mie , urmand ca eu sa ii dau o suma de bani - suma care a fost scrisa in cartea funciara ca o datorie din partea mea in favoare lui). Asa am evitat sa mai platim un proces pt partaj , taxe de timbru si alti avocati! Am fost invatata de o jurista sa procedez in acest mod chiar daca avocata mea a insistat sa fac partajul in alt proces !
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2013
kyrakyra_65, utilizator
Tot partaj e si in aceasta forma si daca nu ati platit taxe, felicitari! Dar trebuia sa fi platit.
Oricum, se pare ca ati divortat dupa codul vechi, aceste proceduri nu mai sunt valabile azi. Nici ca timpi de citare, termene acordate etc.
Dureaza mai mult pana la primul termen, exista niste proceduri prealabile primului termen, mai e medierea etc.
A fost mai demult divortul , deci dupa codul vechi. Cererea de divort a fost inregistrata in august si prima infatisare a fost in 14 octombrie. Si mai demult erau procese care au durat si cate 2-3 ani . Puteai cere termen de impacare ! E adevarat ca exista acum medierea dar daca domnul nu vrea sa mearga la mediere sau nu e de acord cu divortul ? Sau daca merg amandoi si spun ca vor sa divorteze prin acordul partilor si face judecatorul medierea? Sau nu o poate face? Am inteles ca notarul poate face medierea!Dar nu sunt sigura. Daca doamna pleaca de la el si el vrea sa o bata ? Cum pot sa ajunga la mediere impreuna?
Nu am platit taxa pe valoare .Si a fost fost partaj facut in timpul procesului de divort ! S-a cerut o tranzactie in care el renunta de bunavoie la partea lui de 2% din apartament eu urmand sa platesc in continuare restul ratelor. Am inteles ca daca as fi facut un partaj separat si pe valoarea apartamentului as fi platit foarte mult ! Asa s-a dat o sentinta cu care am mers la cartea funciara cand a devenit definitiva . Probabil am platit ceva taxa de timbru dar o suma modica .
Si in vechiul cod civil erau multe cazuri in care copii erau dati spre crestere si educare ambilor parinti , cu domiciliul copilului la unul din parinti ! Cand vroiai sa mergi in alta tara erai nevoita sa il chemi la notar sa dea o declaratie ca e de acord sa iasa copilul din tara! Eu am avut noroc si fiica mea mi-a fost data spre crestere si educare doar mie , dar nu am stiut ca pot sa o scot din tara fara acordul lui si m-am rugat 2 ani de el sa imi dea o procura de la notar si nu a vrut! Am mers la avocat sa deschid un proces pt acest lucru si atunci am descoperit ca acea sentinta imi dadea drepturi depline.
Fostul sot a avut un proces de paternitate si a durat cam 2 ani si termenele erau odata pe luna sau la 2 luni! Eu am avut acum un proces civil pt pensia de intretinere si a durat un an si jumatate cu termene la 1-2 luni ! Probabil sunt multe cauze si am inteles ca la mine in oras acum se intra in sala odata la 2 saptamani !
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2013
kyrakyra_65, utilizator
Varianta cea mai simpla, mai rapida si mai ieftina este divortul la mediator.
Trebuie stiut ca divortul si partajul in urma desfacerii casatoriei sunt doua discutii separate si vor fi tratate individual.
Este recomandat ca sotii sa se prezinte impreuna la mediator sau mediatorul va trimite o invitatie oficiala catre cealalta parte.
In cadrul sedintei de mediere se vor trata urmatoarele puncte:
- Numele de familie dupa divort;
- Custodia comuna si exercitarea autoritatii parintesti (de catre ambii parinti);
- Stabilirea locuintei copilului dupa divort;
- Modalitatea de pastrare a legaturilor personale dintre parintele separat si copil;
- Stabilirea contributiei parintilor la cheltuielile de crestere, educare, învatatura si pregatire profesionala a copilului;
- Modalitatea de partajare a bunurilor comune.
Mediatorul va intocmi ACORDUL DE MEDIERE, care va contine concluziile sedintei. Acest acord trebuie autentificat de instanta de judecata sau de un notar public si astfel se obtine hotararea de divort in conditiile negociate in cadrul procesului de mediere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2013
Birou de mediator Mihaela-Corina Bucur, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort 2 ( subiect editat, mesaje conexate) mbadea41 mbadea41 Este de acord cu divortul a semnat la mediator dar nu poate semna si hartia la tribunal,ne programeaza doar peste doua saptamani iar sotul pleaca din tara ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord cu trei copii calinaei calinaei Care este procedura cea mai simpla si rapida pentru divort in conditia in care amandoi ne dorim acest lucru. In urma casatoriei au rezultat trei copii, acestia ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj! crezzulina crezzulina As dori are este sa aflu care este modalitatea cea mai eficienta pentru a obtine partajul in cazul unui Divort prin acord! Ma avantajeaza sa astept intrarea in ... (vezi toată discuția)