avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident rutier - PV Politie - leziuni medicale ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident rutier - PV Politie - leziuni medicale constatate ulterior

Buna ziua,

Accident rutier intre 2 parti, provocat urmare a neacordarii de prioritate, politia a venit la fata locului, a intocmit Proces-Verbal. S-a deschis dosar de dauna la Asiguratorul RCA al vinovatului ca urmare a prejudiciului material suferit. Ulterior accidentului, la 2 zile, persoana pagubita a resimtit afectiuni medicale, s-a prezentat la medicul legist, s-a eliberat certificat cu 14 zile ingrijiri medicale. Asiguratorul RCA al vinovatului sustine ca daca nu reiese vatamarea corporala din PV emis de politie nu se pot despagubii cheltuielile medicale (spital, medicamente, rmn, etc...), desi a fost prezentat si atasat la dosar certificatul medico-legal.
Am inteles ca in cazul pretentiilor morale este necesara actiune in instanta insa in cazul de fata nu este necesar.

Va rog sfaturi/pareri cu privire la procedura de urmat.

Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Boldea , utilizator 16:07, 25 Septembrie 2013
Mergeti atunci si depuneti plangere penala.
Multumesc pentru raspuns,
Sa inteleg ca fara plangerea penala, nu se pot recupera cheluielile medicale de la Asiguratorul de raspundere civila a vinovatului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier Stanl3y Stanl3y Buna ziua. In urma cu o luna am avut un accident rutier in care a fost vatamata corporal usor o persoana stiu sigur ca nu are mare lucru nu a fost internata in ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea semnului stop my23 my23 data de 06.01.2012 un conducator auto ce nu a respectat semnul STOP a intrat frontal in autovehiculul condus de catre mine regulamentar.In urma coliziunii am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier llumi llumi Buna ziua! In data de 01.09.2010...tatal meu a avut un grav accident rutier...l-a lovit un autoturism pe trecerea de pietoni...in urma accidentului tatal meu ... (vezi toată discuția)