avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Circumstante atenuante in noul cod penal?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Circumstante atenuante in noul cod penal?

Buna ziua!
Pentru o anumita infractiune pedeapsa inchisorii este de 4 ani s-a aplicat circumstantele atenuante in conditile in care incadrarea infractiunii era de 5-15 ani. La data la care va intra in vigoare noul cod penal va fi posibila redozarea pedepsei avand in vedere ca noul cod prevede incadrarea infractiunii intre 3-10 ani? Adica sa se faca iar aplicare de circumstante atenuante si pedeapsa sa scada cu 1 an sub minim asa cum este sub imperiul vechii legi?
Nu.
Legea 135/2010 privind Noul Cod Penal
ART. 6
Aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei
(1) Când după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până la executarea completă a pedepsei închisorii sau amenzii a intervenit o lege care prevede o pedeapsă mai uşoară, sancţiunea aplicată, dacă depăşeşte maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită, se reduce la acest maxim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cauza de micsorare a pedepsei cedo cedo In cazul in care noul CP si CPP intra in vigoare la1 feb 2014, cand pot formula in instanta actiunea de contestatie la executare in baza art 461 lit ... (vezi toată discuția)
Proiectul de lege RADUGABY RADUGABY Legea penala mai favorabila intervenita dupa condamnarea definitiva... stiti unde pot gasi acest proiect de lege? Sau daca s-a aprobat? va multumesc (vezi toată discuția)
Art. 15 cod penal ContSters241638 ContSters241638 Art. 15 Aplicarea facultativă a legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive Când după rămânerea definitivă a hotărârii de ... (vezi toată discuția)