avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Stabilire domiciliu in Austria
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Stabilire domiciliu in Austria

Buna ziua.
Va rog cine poate sa raspunda la urmatoarele:
Sunt pensionar la limita de virsta si vreau sa ma stabilesc in Austria unde sunt copii mei. Fiind pensionar sunt asigurat la casa de asig. de sanatate Bucuresti.
Ce trebuie sa fac pentru a beneficia de consultatii medicale acolo de compensarea medicamentelor prescrise.Mentionez ca sunt in tratament pentru tensiune, prostata si am inserat un stent de3/18 mm pe o artera.
Deasemenea daca mai vin in tara pentru o perioada scurta 1-2 luni care sunt
drepturile vizavi de cele medicale.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 00:34, 4 Iulie 2013
Daca va stabiliti domiciliul in Austria veti fi nevoit sa va asgurati medical in Austria. Pe urma in Romania veti putea folosi cardul EHIC.
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot sa am medic de familie ana gazdac ana gazdac Eu ca cetatean al Romaniei nu am dreprul in tara mea sa mm medic de familie si nici nu pot sa beneficiez de spitalizare gratuita si fara sa dau spaga la ... (vezi toată discuția)
Reteta compensata/gratuita gravida salariata Alina07 Alina07 Buna seara, Sunt insarcinata si am trombofilie. Dr.Ginecolog mi-a dat scrisoare medicala pentru CLEXANE, Ursofalk, Fier (pt anemie), si antibiotic Zinnat pt ... (vezi toată discuția)
Sa renunt la pensia pentru limita de varsta pentru a beneficia de medicamente compensate? sarradicati sarradicati Buna ziua tuturor; am si eu o maree dilema; mama mea (75 ani) \\"beneficiaza\\" de doua pensii; una pt limta de virsta, vizavii de activitatea/vechimea in ... (vezi toată discuția)