avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatie ciudata - am program de relatii personale si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatie ciudata - am program de relatii personale si din hotararea de divort si din ordonanta presedintiala

Buna ziua,

S-a judecat apelul la divort si au fost respinse apelurile. In felul acesta, hotararea de fond, unde am program de relatii personale, a devenit definitiva. Deci am un prim program de relatii personale, ceva mai larg.
Dupa aceasta, s-a dat pronuntarea intr-un dosar de ordonanta presedintiala, care stagna de mult si am primit un program de relatii personale, mult mai restrans.
Situatia mi se pare aberanta si nu stiu cum sa procedez. Pe care sa-l pun in aplicare? Cel de la ordonanta ma dezavantajeaza.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 10:11, 4 Iulie 2013
Puteti sa-mi spuneti, va rog, eu pe care program de relatii personale il pun in aplicare?
Daca veti citi cu atentie dispozitivul ordonantei veti observa ca este mentionat, sau ar trebui sa fie mentionat, faptul ca aceasta produce efecte pana la ramanerea defintiva si irevocabila a hotararii de divort.
Avand in vedere ca aveti o hotarare de divort pronunta in apel, deci definitiva, nu si irevocabila, va trebui sa asteptati trecea termentului de recurs, iar in eventualitatea in care una din parti va declara recurs, va trebui sa parcurgeti si aceasta etapa procesula pentru a avea o hotarare defintiva si irevocabila.
Pe de alta parte, hotararile defintive pot fi puse in executare, chiar daca sunt atacate cu recurs. Pentru asta va trebui sa solicitati investirea cu formula executorie a hotararii. Cred ca ar trebui sa va folositi de hotararea care va avantajeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele ordonantei presedintiale in materia divortului Ioannaki Ioannaki Buna ziua, Am si eu o nelamurire in aceasta materie: efectele ordonantei presedintiale inceteaza la momentul pronuntarii unei hotarari pe fondul cauzei sau la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)
Executare silita program de vizitare minor popescunicolae popescunicolae Buna seara problema mea este urmatoarea: Am un proces in care am fost parat de reclamant in ceea ce priveste programul de vizitare minor, (proces de fond) ... (vezi toată discuția)