avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile de concediu suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile de concediu suplimentare

Pentru lucrul la temperaturi extreme ( canicula, ger) in agricultura (in sere si solarii) se pot acorda zile suplimentare la concediul de odihna? Ce lege sau hotarare de guvern stipuleaza acest lucru? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elizbeth , utilizator 15:21, 4 Iulie 2013
Art. 147 C.mun. prevede :
(1) Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.
(2) Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati prevazute la alin. (1) se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare.

Stabilirea categoriilor de personal, a activitatilor si a locurilor de munca pentru care se acorda concediu de odihna suplimentar, precum si existenta conditiilor de munca vatamatoare, grele sau periculoase se fac potrivit Legii nr. 31/1991 privind stabilirea duratei timpului de munca sub 8 ore pe zi pentru salariatii care lucreaza in conditii deosebite - vatamatoare, grele sau periculoase.
Eu, ca lucrator desemnat SSM, dupa ce in CA s-a hotarat acordarea celor 3 zile suplimentare la concediu, ce trebuie sa fac? Mai trebuie sa cer acordul ITM-ului? Multumesc.
Nu trebuie cerut acordul ITm-ul pentru acordarea de CO suplimentar.
Multumesc foarte mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna suplimentar pentru conditii speciale de munca 1criss 1criss Beneficiez de conditii speciale de munca conform H.G.nr1025/2003. Intrebare:In aceste conditii speciale de munca trebuie sa beneficiez si de concediu de ... (vezi toată discuția)
acordarea concediului suplimentar dragosm1969 dragosm1969 Care este baza legala pentru acordarea de zile suplimentare la concediul de odihna? ,, Angajatii care presteaza munci grele, periculoase sau ... (vezi toată discuția)
Concediu suplimentar pentru personalul nedidactic rodica2001 rodica2001 Buna ziua ! va rog sa-mi spuneti daca personalul auxiliar si nedidactic pot primi conform legii zile suplimentare la concediul de odihna si in ce conditii ? va ... (vezi toată discuția)