avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Somatie de plata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Somatie de plata

Buna ziua , am depus la judecatorie , o somatie de plata pentru o factura neachitata a unui creditor. Am anexat in dublu exemplar , cererea , contractul de prestari servicii , factura scadenta + confirmare de primire , notificarea de plata trimisa creditorului+ confirmarea de primire, taxa de timbru 39 lei + timbru judiciar .Am primit o "comunicare adresa" din parea judecatoriei, in care scrie:
In legatura cu dosarul avand datele de identificare de mai sus , In calitate de Creditor , va comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari , sub sanctiunea anularii cererii, aveti de indeplinit obligatiile de mai jos:

A: Obligatia de a depune in 2 exemplare urmatoarele acte: cererea de chemare in judecata , completata cu temeiul in drept specific,

B: Obligatia de a indica urmatoarele:
aratarea motivelor de fapt si de drept pe care se intemeiaza cererea.

Ce anume trebuie sa fac?

Multumesc!
Unde pot gasi un model de formular , respectiv ,, art 1013 si urm NCpC ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie de plata Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am inteles ca incepand cu 01.02.2013 se abroga Ordonata nr. 5/2011 privind Somatia de plata. In cazul in care am un client, persoana juridica, ... (vezi toată discuția)
Plangere gilisor gilisor Sunt administratorul unei mici societati comerciale de prestari servicii; Pe data de 31. august 2013 a incetat contractul de prestari servicii pentru un ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta daca nu exista un contract iriiri iriiri Buna ziua Pe ce as putea sa-mi intemeiez o actiune sa pot recupera o creanta, unde nu exista contract ci doar o comada de efectuare lucrari. Au fost emise ... (vezi toată discuția)