avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... e bine sa cumpar o casa dobandita prin legea 112?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

e bine sa cumpar o casa dobandita prin legea 112?

Vreau sa cumpar o casa prin promisiune de cumparare, deoarece proprietaru a dobandit casa prin legea 112. Am inteles ca mai sun aproximativ 5 ani pana la trecerea perioadei. Ce ma sfatuiti sa fac, in conditile in care legea Voiculescu a fost publicata in monitorul oficial si ce riscuri imi asum in cazul in care o cumpar?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 10:11, 12 Martie 2009
E bine sa asteptati, sa nu va "aruncati" si sa dati voie proprietarului de fapt sa devina proprietar de drept si doar apoi sa cumparati de la el.
Care sunt riscurile la care ma supun??
Am inteles ca pot verifica la RIAL, primarie si prefectura daca s-a bagat vre-o notificare de retrocedare.
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2009
alin2008, utilizator
nu, nu este bine sacumparati asa ceva.
legea aceasta 1/2009 exista dar vad ca nu se aplica, deocamdata.
nu va recomand sa cumparati casa.
Nici eu nu va recoamnd sa "cumparati" un astfel de imobil.
Asa cum poate stiti, legea interzice vanzarea caselor achizitionate pe baza Legii nr. 112/1995 o perioada de 10 ani de la data achizitionarii, sub sanctiunea nulitatii absolute a contractelor de vanzare incheiate cu incalcarea acestei clauze.
Antecontractul de vanzare-cumparare nu conduce la transmiterea dreptului de proprietate de la vanzator la cumparator, acesta nu este decat o promisiune de vanzare, corelativa unei promisiuni de cumparare, care nu v-ar conferi dv. niciun drept de proprietate.
Astfel, daca vanzatorul mai are de asteptat inca 5 ani pentru ca interdictia vanzarii sa-si inceteze efectele, nu va recomand cumpararea unui asemenea imobil... in 5 ani, se pot intampla multe... vanzatorul sa dispara cu banii din tara, sau in alta localitate din tara si sa nu-l mai gasiti, astfel ca in situatia in care peste 5 ani l-ati chema in judecata pentru prestatie tabulara, sa nu mai aveti cu cine sa va judecati si sa nu obtineti niciodata dreptul de proprietate asupra imobilului in speta.
Cand doriti sa achizitionati un bun, ganditi-va de 10 ori si pentru efectele actului in prezent, si pentru efectele actului in viitor, si numai dupa aceea sa semnati! ;)
...si totusi practica a aratat ca poate fi o afacere buna pt cei ce au avut curajul sa faca antecontract, au asteptat si acum legea e de partea lor...sunt sanse minime ca titlul celui ce a cumparat sa fie anulat...in consecinta la data expirarii interdictiei deveniti proprietarul unui imobil la un pret mai mult decat satisfacator...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontractul de vanzare cumparare Gabriela Negrut Gabriela Negrut antecontractul de vanzare cumparare trebuie inscris la cartea funciara? (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare-cumparare vivinka vivinka Buna ziua! Avem un proprietar al unui imobil cumparat prin Legea 112 / \'95 si o are in folosinta de 5 ani. Potrivit legii 112 el nu poate vinde casa timp ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)