avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Revenirea la numele anterior casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Revenirea la numele anterior casatoriei

Viitorul meu sot este divortat din luna februarie 2013,sentinta definitiva cu data de 24 04 2013,fosta sotie trebuie sa revina la numele purtat anterior casatoriei dar din rea vointa nu legalizeaza sentinta de divort si nu-si schimba actul de identitate.Am platit pensia alimentara de la inaintarea divortului dar incepand cu luna mai sa depus pe numele de fata.In prezent reclama faptul ca nu a primit pensia alimentara si ameninta ca face plangere la politie si tribunal.Precizez ca am toate chitantele de depunere a banilor si cei pentru luna iunie nu au fost ridicati de la posta.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:23, 6 Iulie 2013
Nu va avea incotro si va trebui sa isi schimbe numele.
Totusi, nu trebuia cu luna mai sa trimiteti pensia pe alt nume pt ca s-ar putea sa nu i se fi comunicat hotararea, apoi trebuie sa astepte sa treaca termenul de atac si abia apoi o poate legaliza, apoi mai dureaza si pana isi schimba buletinul.

Puteati sa mai aveti rabdare macar 2 luni.
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2013
gi-jane2, moderator
Sotul a discutat cu ea? Ce doreste el exact?
Pensia apartine copilului, nu e prea multa dovada de buna-credinta sa iti lasi copilul fara intretinere doar din orgoliul unui nume purtat de altcineva... a cui a fost ideea asta minunata?

Puteti trimite vreo 2 notificari privind modificarea numelui, poate primi amenda, poate plangere pentru nerespectarea hot jud.
Dar de aici pana la a nu hrani copilul... e cale lunga!
Sotul a incercat sa discute cu ea dar nu este cale de intelegere.Au ajuns la divort din cauza ei Pe langa pensie s-au dat cadouri si alimente copiilor,ea in schimb ne aduce injurii si amenintari,nu am facut plingere nicaieri tot pt copii...Divortul sa pronuntat in februarie cu termen 30 zile de recurs,am considerat ca incepind cu aprilie isi schimba numele si adresa de aceea in mai am trimis pensia pe numele de fata(postasul ia dat pe buletin vechi...o cunoaste..)apoi a cerut sa punem post restant sa-i primeasca mai repede,ne-am conformat si tot ea acuza..mai vreau sa specific faptul ca nu am lasat copii de izbeliste ei sunt atasati de mine,multumesc pentru raspunsuri
Ce doreste sotul dv.?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere nume dupa divort dodorel62 dodorel62 Buna seara. Eu dupa divortul de fosta sotie i-am lasat acesteia numele meu de la casatorie . Dupa ce am divortat ,avand si hotararea definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin annaanei annaanei Buna seara! Ma confrunt cu o problema putin mai ciudata. O doamna R doreste sa reinoiasca buletinul. Este divortata de aprox 30 ani. In sentinta de divort, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara/schimbarea numelui copilului GeorgAldea GeorgAldea Stimate Doamne, Stimati Domni, din luna mai 2010 sunt divortat si am un baietel de 8 ani care a ramas cu fosta sotie in localitatea unde am trait pina pe ... (vezi toată discuția)