avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Retragere nume dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Retragere nume dupa divort

Buna seara. Eu dupa divortul de fosta sotie i-am lasat acesteia numele meu de la casatorie . Dupa ce am divortat ,avand si hotararea definitiva si irevocabila , fosta sotie s-a folosit de o copie de buletin de a mea si ma semnat pe mine pentru a lua alocatia fiului meu , iar peste tot unde se duce se foloseste de numele meu pentru as rezolva anumite probleme de ale ei cat si de ale fiului nostru .
Intrebarile mele sunt
1. Daca ea a procedat asa ,eu pot acum sa-i retrag numele si sa treaca la numele ei de fata inainte de casatorie?
2. Daca da caror foruri pot sa ma adresez si ce acte i-mi sunt necesare pentru ai retrage numele ?
Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:12, 1 Octombrie 2016
Nu mai puteți să îi retrageți numele din moment ce ați fost de acord să îl păstreze. Fosta soție este singura care poate să încerce schimbarea numelui, dacă există un motiv temeinic și prevăzut de lege. Dar dacă considerați că prin faptele sale fosta soție vă aduce vreun prejudiciu, puteți încerca să vorbiți cu ea, să lămuriți amiabil problemele, iar în caz contrar există și calea justiției.
multumesc pentru raspuns
Nu mai puteți face nimic în privința numelui.
În ce fel se folosește fosta soție de numele dvs, fiți mai explicit?
Dupa ce s-a pronuntat divortul , avand copia de la buletinul meu s-a iscalit ea si a ridicat alocatia copilului nespunandu-i postasului ca suntem divortati ,acesta dandu-i alocatia desi eu eram titularul alocatiei .
deci.. voiati sa nu i-o dea ( asa ar fi fost corect) , sa o duca inapoi la posta, femeia sa nu o poata ridica si sa o trimita inapoi ..
V-ati fi dus sa o ridicati ca sa i-o dati copilului ? Sau ati fi lasat-o sa se agite pt aia 42 de lei cat era alocatia?
Acum copilul e major, nu mai primeste alocatie, asa ca problema asta nu mai exista.
Numele nu i-l mai puteti retrage, dar daca vreti sa ii faceti rau, alt rau.. mergeti si depuneti plangere impotriva postasului ca a dat alocatia altcuiva si fostei sotii ca a semnat in numele dvs.
:thumbdown:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la numele anterior casatoriei raluk0421 raluk0421 Viitorul meu sot este divortat din luna februarie 2013,sentinta definitiva cu data de 24 04 2013,fosta sotie trebuie sa revina la numele purtat anterior ... (vezi toată discuția)
Recuperare nume de familie dupa divort laurio laurio buna ziua! in urma divortului am fost de acord ca fosta sotie sa-si pastreze numele meu de familie; dupa o perioada m-am recasatorit, actuala avand acelasi ... (vezi toată discuția)
Dupa divort potate pastra copilul numele meu de fata ? cheran_z cheran_z dupa divort poate pastra minorul numele meu de dupa divort si in dreptul tatalui sa fie trecut numele concubinului ? si dupa ce ai transcriu certificatul ... (vezi toată discuția)