avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pot presta servicii contabilitate?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pot presta servicii contabilitate?

Ca economist, asociat unic al unui SRL, pot presta servicii de contabilitate pentru PFA si societati cu CA< 35.000 euro?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:36, 22 Septembrie 2013
Dar ca si PFA nu pot angaja un jurist?
Se poate angaja jurist, daca aveti un PFA.
Multumesc pentru raspunsuri!
Mai am o intrebare...in cazul in care imi infiintez un PFA, ca si economist, pot incheia un contract de colaborare cu o societate de contabilitate, membra CECCAR, pentru realizarea unor lucrari contabile? Ca si cum as fi angajata la acea societate pe functia de economist, numai ca in calitate de PFA as avea oarecum o libertate...
Da, insa doar in anumite conditii:
Conf art 5 alin 1^1 Lg 82/1991 persoanele care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat cifra de afaceri netă sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro şi totalul activelor sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro pot opta pentru un sistem simplificat de contabilitate aprobat prin ordin al ministrului finanţelor publice.
conf art 10 alin 3^1 Lg 82/1991 in cazul persoanelor prevăzute la art. 5 alin. (1^1), contabilitatea poate fi organizată şi condusă ..... pe bază de contracte/convenţii civile încheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare, situaţie în care răspunderea pentru conducerea contabilităţii revine acestor persoane fizice.

In concluzie se pot incheia astfel de contracte doar cu SRL -uri cu CA<35.000 euro care opteaza pt un sistem de contabilitate simplificat si doar pentru conducerea contabilitatii firmei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa economist ICHIM_LILIANA ICHIM_LILIANA PFA Economist care nu este membru CECAR poate presta servicii contabilitate primara unei societati comerciale cu cifra de afaceri peste 5.000.000 lei? Daca ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa caen 6920 ContSters174925 ContSters174925 In ce conditii de studii se poate infiinta un PFA CAEN 6920- “Activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal”? Mai ... (vezi toată discuția)
Pfa contabilitate ioanaraluca85 ioanaraluca85 Buna ziua, am auzit ca se poate face PFA pentru a tine contabilitatea firmelor mici chiar daca persoana in cauza nu este membru CECCAR. Puteti sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)