avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit chirie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit chirie

Am inchiriat familiei X un apartament, cu toate formele legale respectiv cu contract de inchiriere inregistrat la Administratia Financiara. Cum trebuie sa platesc impozitul pentru chiria incasata , mai precis pot sa-l achit la sfarsitul anului calendaristic (contractul este de la 1 martie 2013 pana la 1 martie 2015).sau trimestrial ? Daca trebuie sa-l platesc trimestrial si nu pot, ce penalizari se aplică?
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 13:12, 5 Iulie 2013
impozitul trebuie platit trimestrial (25 mar, 25 iun, 25 sep, 25 dec).
Majorarile sunt de 0.04%/zi
Penalitatile sunt:
- pt debitele create dupa 1 iulie, penalizarea e de 0.02%/zi
- pt cele inainte de 1 iulie:
(2) Nivelul penalităţii de întârziere se stabileşte astfel:
a) dacă stingerea se realizează în primele 30 de zile de la scadenţă, nu se datorează şi nu se calculează penalităţi de întârziere pentru obligaţiile fiscale principale stinse;
b) dacă stingerea se realizează în următoarele 60 de zile, nivelul penalităţii de întârziere este de 5% din obligaţiile fiscale principale stinse;
c) după împlinirea termenului prevăzut la lit. b), nivelul penalităţii de întârziere este de 15% din obligaţiile fiscale principale rămase nestinse.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari neplata tva cristina_71 cristina_71 Buna ziua. intrebarea mea este ce se plateste pentru tva restanta din 2011.In urma unor regularizari rezulta un debit la TVA datorat din august 2011.Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Majorari si penalitati neplata in termen a cass adimicu adimicu Buna seara, Va rog sa-mi spune care este procentul ( pe zi) la calculul majorarilor de intarziere pt. plata contributiei la sanatate a unui PFA, pt. trim.I si ... (vezi toată discuția)
Valoarea penalitatilor cris2279 cris2279 Pentru intarzierea platii impozitului, ce valoare are penalizarea/zi ? (vezi toată discuția)